Κορυφώνεται η σύγκρουση στην κυβέρνηση – Συνάντηση Κουβέλη Βενιζέλου

Κορυφώνεται η σύγκρουση στην κυβέρνηση – Συνάντηση Κουβέλη Βενιζέλου

Κατατέθηκε, όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η κοινή πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία άνοιξε ο δρόμος για το «λουκέτο» στη ΕΡΤ.

Η εξέλιξη θεωρείται πολύ σημαντική καθώς τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δημιουργούν ανοικτό μέτωπο με τον Αντώνη Σαμαρά.

 

ΠΑΣΟΚ: Μονόδρομος οι κινήσεις υψηλού ρίσκου

Mπρα ντε φερ με απρόβλεπτες συνέπειες για την τύχη της κυβέρνησης και της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη, ύστερα από τις τελευταίες δραματικές ώρες που ακολούθησαν το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά έως και να αποσύρουν την κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ζητώντας από τον Κάρολο Παπούλια να προχωρήσει σε νέο γύρο διερευνητικών εντολών για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης, χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι!

Θα το φτάσουν μέχρι του σημείου να ρίξουν την κυβέρνηση; Στην Ιπποκράτους θεωρούν πως δεν έχουν πια άλλες διαθέσιμες επιλογές, από τη στιγμή που οποιαδήποτε υπαναχώρηση θα σβήσει τους ίδιους αλλά και την κεντροαριστερά από τον πολιτικό χάρτη. Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν συγκαλέσει σήμερα ή το πολύ αύριο σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, όπως ζήτησε χτες το ΠΑΣΟΚ, ώστε να συμφωνηθεί μία ριζική αλλαγή σε επίπεδο προσώπων και να υιοθετηθεί μια νέα συμφωνία σε επίπεδο κυβερνητικής λειτουργίας στην Ιπποκράτους είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις επιθετικές ενέργειες: «Με τη δημόσια πρόταση για σύσκεψη αρχηγών, δώσαμε στο Σαμαρά σκάλα να κατέβει. Αν δεν το εκμεταλλευτεί, τότε ο δρόμος δεν έχει γυρισμό».

Στις σκέψεις τους είναι να προχωρήσουν σε άμεση απόσυρση των υπουργών που απολαμβάνουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα. Έτσι θα προετοιμάσουν το δρόμο για την άρση της εμπιστοσύνης τους στη κυβέρνηση, που θα είναι το επόμενο βήμα.

Στην ηγετική ομάδα οι κινήσεις αυτές υψηλού ρίσκου θεωρούνται μονόδρομος , από τη στιγμή που και όλες οι εσωκομματικές τάσεις και απόψεις συγκλίνουν στο ότι η παραμονή του κόμματος στη κυβέρνηση, υπό αυτές τις συνθήκες κάνει μεγαλύτερο κακό στην παράταξη παρά καλό. Στη θέση ότι η προβληματική συγκατοίκηση πρέπει να τελειώνει έχουν προσχωρήσει και οι «Παπανδρεικοί» και οι «Βενιζελικοί» βουλευτές , όπως επίσης και ο Κώστας Σκανδαλίδης που το εξέφρασε πρώτος με δημόσια ανακοίνωση καλώντας τον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί. Επίσης ακόμη και ο Γ. Ραγκούσης καταφέρθηκε ανοικτά εναντίον του πρωθυπουργού. Άρα για τον κ. Βενιζέλο το «ποτάμι» δύσκολα γυρίζει πίσω.

 

Κρίσιμη πάντως για τη στάση του κόμματος αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, η οποία ξεκίνησε στις 15:00.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα έχει συνάντηση στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ