Κόντρα Οικονόμου-Ραγκούση για το επεισόδιο με τους δύο ειδικούς φρουρούς στο Γκάζι

Διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την ΕΛΑΣ για το επεισόδιο που σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι με την εμπλοκή δύο ειδικών φρουρών ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να αποκρύψει το συμβάν.

«Ποτέ δεν υπήρξε άρνηση από την κυβέρνηση να διασαφηνιστεί οποιοδήποτε περιστατικό», αντέτεινε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε ότι για το συμβάν με τους δύο ειδικούς φρουρούς, ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις, διενεργείται ΕΔΕ, ενώ ενημερώθηκε και η Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, το περιστατικό κατά το οποίο ο ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς δέχθηκε επίθεση από 10 άγνωστα άτομα και τραυματίστηκε ενώ κατά την πτώση του στο έδαφος εκπυρσοκρότησε το όπλο του, δεν είχε σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα τους αλλά έγινε κατά την ώρα που ήταν εκτός υπηρεσίας και αφορούσε ιδιωτικές στιγμές τους.

«Έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του ειδικού φρουρού που εκπυρσοκρότησε το όπλο του και διενεργείται ΕΔΕ η οποία επεκτάθηκε και για τον άλλο ειδικό φρουρό», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ Ραγκούσης χαρακτήρισε «θεσμικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά απαράδεκτο» να υποβάλει όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση ερωτήματα προς τη κυβέρνηση που άπτονται του πυρήνα της λειτουργίας της ΕΛΑΣ και αυτή να παριστάνει ότι δεν ακούει.

«Δεν υιοθετήσαμε τις πληροφορίες και δεν είναι κακόβουλη η διάθεση μας», είπε ο κ. Ραγκούσης ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχείρησε να αποκρύψει το πολύ σοβαρό αυτό συμβάν που έχει τεράστια πολιτική σημασία και την εκθέτει ανεπανόρθωτα γιατί αναβίωσε αποτυχημένους θεσμούς όπως αυτόν των ειδικών φρουρών».

«Καταργήθηκε ο θεσμός αυτός, γιατί ήταν ένας ρουσφετολογικός αρμός της εξουσίας και εσείς τον αναβιώσατε προσλαμβάνοντας αναξιοκρατικά 1.500 ειδικούς φρουρούς που δεν υπάγονται στο αμερόληπτο καθεστώς των εξετάσεων και του ΑΣΕΠ», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Οικονόμου που έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό ενώ υπεραμύνθηκε του θεσμού των ειδικών φρουρών, που -όπως είπε- είναι καταξιωμένος στη συνείδηση των πολιτών.

«Στην ΕΛΑΣ υπηρετούν 55.000 άνθρωποι. Είναι φυσικό να μην μπορούμε να αποκλείσουμε και αποκλίνουσες παραβατικές συμπεριφορές. Γι αυτό υπάρχει ένα επαρκές αυστηρό εσωτερικό πειθαρχικό πλαίσιο για να τιμωρούνται. Για το πρόσφατο περιστατικό θα υπάρχουν πειθαρχικές ποινές αν προκύψουν», είπε και συμπλήρωσε:

«Ο θεσμός του ειδικού φρουρού είναι καταξιωμένος στη συνείδηση του πολίτη. Οι ομάδες ΔΙΑΣ στελεχώνονται από ειδικούς φρουρούς που έχουν προσληφθεί με αυστηρή μοριοδότηση, μέσα από διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ και δεν χωρά καμία απολύτως παρέμβαση για τη θεσμική λειτουργία της αστυνομίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ