Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο

 

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θέμα που άνοιξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τη Δευτέρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «η προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει και το ζήτημα του εκλογικού νόμου», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση στο Μαξίμου έθεσε το θέμα της κατάργησης του μπόνους. 

“Ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να είναι ένας άσσος στο μανίκι, τον οποίο πετάμε στο τραπέζι. Γι’ αυτό εμείς έχουμε υποστηρίξει την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Αν αυτή η κυβέρνηση πράγματι κατάλαβε ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής, τότε ξέρετε τι θα έπρεπε να κάνει; Να παραιτηθεί τώρα και να προκηρύξει εκλογές. Γιατί δεν μπορεί να κυβερνάς τα δυο προηγούμενα χρόνια με το μπόνους των 50 εδρών, να κάνεις πράγματα εκτός των προγραμματικών σου δεσμεύσεων  και τώρα να έρχεσαι να κοροϊδεύεις” τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για το αν αποδέχεται κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “αν είναι να συνδεθεί το θέμα των εκλογών με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, να το επιχειρήσουν. Αλλά προσέξτε, για απλή αναλογική μιλάμε. Γιατί το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν βαφτίσει πολλές φορές απλή αναλογική τα κόλπα τους..”

 

Τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη σχολίασε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για δείγμα ηττοπάθειας και χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ επικίνδυνο κόμμα.

“Δείγμα ηττοπάθειας, αλλά και απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα που επιδιώκει την ακυβερνησία μέσω αλλεπάλληλων εκλογών, αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με τον οποίο “αν θέλει η κυβέρνηση να φέρει νόμο τώρα για την κατάργηση του  μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και να παραιτηθούμε να πάμε σε εκλογές, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Αμ’ έπος αμ’ έργον”!” υπογράμμισε η κυρία Ασημακοπούλου.

“Η αλήθεια είναι πως πριν καν προλάβει ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη να ζητήσει εκλογές και να διακηρύξει τη βεβαιότητά του για αυτοδυναμία, τα στελέχη του τον επαναφέρουν στη ζοφερή πραγματικότητα των ποσοστών (και των απωλειών των 150.000 ψήφων) στις ευρωεκλογές” συμπλήρωσε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε στην εκπρόσωπο της ΝΔ:

“”Σε τρικυμία εν κρανίω βρίσκονται  κυβέρνηση και ΝΔ, που αδυνατούν να συγκροτήσουν την οποιαδήποτε τεκμηριωμένη απάντηση στη ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ