Κόντρα Κεραμέως – Ηλιόπουλου για το μεταναστευτικό

Κόντρα ανάμεσα στην Νίκη Κεραμέως και τον Νάσο Ηλιόπουλο ξέσπασε σήμερα στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», στον ΑΝΤ1, σε συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Με αφορμή την τραγωδία με το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου οι τρεις πολιτικοί διαστaύρωσαν τα ξίφη τους για το μεταναστευτικό και τους τρόπους δράσης της ελληνικής Πολιτείας.

Τα αίματα άναψαν ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος διερωτήθηκε αν θα ήταν επιλογή και βούληση των Κυβερνήσεων της ΝΔ να πνίγει τους παράτυπους μετανάστες, αναφερόμενος στο περιστατικό στο Φαρμακονήσι, το 2014, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πρώην Υπ. Παιδείας, η οποία είπε ότι αυτά που λέει ο κ. Ηλιόπουλος είναι ντροπή και του ζήτησε να ανακαλέσει. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταδικαστεί για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι.

«Χρειάζεται να υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι μετανάστευσης, που σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έρχονται πρέπει να μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει η Ευρώπη πρέπει να καθορίσει συγκεκριμένους διαύλους διόδου των ανθρώπων, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ. Άρα και στον φράχτη θα πρέπει να υπάρχουν νόμιμες πύλες εισόδου, για να μπορούν όσοι θέλουν να καταθέτουν τα χαρτιά τους και να εξετάζεται αν δικαιούται να έχει άσυλο», είπε ο κ. Ηλιόπουλος και εξήγησε ότι το 2014 η χώρα καταδικάστηκε για την υπόθεση στο Φαρμακονήσι, όπου χάθηκαν 13 ανθρώπινες ζωές.

Η χώρα ελέγχεται για παράνομες επαναπροωθήσεις, είπε ο κ. Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε ότι δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι οι αλλαγές που χρειάζονται στην ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης δεν αφορούν μόνο τις ασφαλείς διόδους, αλλά και τον τερματισμό των άθλιων κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων. Είπε επίσης ότι ο κ. Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας από τον φράχτη στον Έβρο. Επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν άθλιες οι συνθήκες στην Μόρια και στην Ειδομένη. Είχαμε πάνω από 5.500 προσφυγόπουλα χωρίς προστασίας και πάνω από 200.000 αιτήσεις ασύλου. Σήμερα έχουν πέσει στις 2000, είπε η κ. Κεραμέως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ