Κόντρα Δένδια- Φίλη για τον ΦΠΑ -ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν είμαι περήφανος για το φορολογικό μας παρελθόν ως κυβέρνηση, σας το λέω ευθύς εξ αρχής» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ενώ αναρωτήθηκε για τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε μια καινούργια κυβέρνηση, μιλάει για μισθούς, μιλάει για συντάξεις, για τους φόρους θα πει κάτι; Τι εννοεί; Ποιο είναι το μοντέλο της; Ακούμε κάτι για τον ΦΠΑ, υφεσιακό μέτρο και επιβαρυντικό για την οικονομία, μέχρι ένα επίπεδο, δυσβάστακτο και αβάστακτο από ένα επίπεδο και πάνω, οριζόντιο μέτρο, μας τελειώνει. Από εκεί και πέρα, όμως; Για τον ΕΝΦΙΑ είχε πει η κυβέρνηση τα μύρια όσα και τον αφήνει, για τα υπόλοιπα φορολογικά θα μας πει κάτι;» τονίζοντας ότι «Ο Έλληνας πολίτης, πλέον,  είναι υποζύγιο καταβολής φόρων».

Με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, να απαντά πως: «Δεν αφήνουμε τον ΕΝΦΙΑ, από φέτος θα υπάρξει μία σταδιακή κατάργησή του. Με την ιστορία της μείωσης των τιμών των αντικειμενικών αξιών θα μειωθεί και ο φόρος. Ο ΕΝΦΙΑ από φέτος και του χρόνου θα είναι παρελθόν», ενώ για τον ΦΠΑ είπε: «Η μάχη που δίνουμε είναι να έχει μέσα ένα στοιχείο κοινωνικής αναδομής, δηλαδή στα πρώτης ανάγκης προϊόντα, τρόφιμα κλπ. να κατέβει ο συντελεστής. Αυτή τη μάχη δίνουμε και θα την πετύχουμε».

Αντιπαράθεση είχαν οι δύο βουλευτές και για τα μέτρα που ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι. «1,8 δισ. θέλουν από τον ΦΠΑ, θα μας ρημάξει αυτό» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Φίλης υποστήριξε πως «Δεν υπάρχει 1,8 δισ. είναι κάτω από ένα δισεκατομμύριο».

 

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Θα κάνουμε υποχωρήσεις αλλά…- ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί δεν θέλει ο Δένδιας τις εκλογές…- ΒΙΝΤΕΟ

Βόμβα Φίλη: Κάλπες αν δεν ψηφίσουν 12 βουλευτές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ