Κοντονής: Πολλαπλώς κλυδωνισμένη η κυβέρνηση

Κοντονής: Πολλαπλώς κλυδωνισμένη η κυβέρνηση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις προτάσεις μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές εξελίξεις.

«Οι προτάσεις δυσπιστίας που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θέμα τακτικής. Είναι θέμα κοινοβουλευτικού και δημοκρατικού καθήκοντος», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Όταν η κυβέρνηση συμπίεσε αυτό το τεραστίου όγκου νομοσχέδιο σε μια συζήτηση έξι ωρών στην ολομέλεια και άλλων έξι ωρών στην επιτροπή, δεν είχαμε άλλα περιθώρια».

«Είναι απαράδεκτο, τεράστια νομοσχέδια να περνάν με την διαδικασία του κατεπείγοντος και να ομολογείται από βουλευτές της συμπολίτευσης ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθούν στα βουλευτικά τους καθήκοντα», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την αντιπαράθεση, διαφωτιστικέ σε μεγάλο βαθμό ο ελληνικός λαός κυρίως από τη φυγομαχία της κυβέρνησης να συζητήσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ακόμα ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση βγαίνει πολλαπλώς κλυδωνισμένη από αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Αν δεν υπήρχαν ο κ. Λοβέρδος και ο Κ. Αηδόνης σήμερα θα συζητάγαμε για το αν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της βουλής».

«Όταν σε κάθε ψηφοφορία, υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις που φτάνουν στο απαράδεκτο σημείο των διαγραφών, εγώ πιστεύω ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες ως προς την πτώση της κυβέρνησης. Σε αυτό τον τομέα καθοριστικό παράγοντα θα παίξουν οι ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα θα είναι καθαρό, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ