Κοντονής για Novartis: Υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την υπόθεση Novartis μετά και το «mea culpa» του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τους χειρισμούς τόσο στο συγκεκριμένο θέμα, όσο και σε εκείνο των τηλεοπτικών αδειών, μίλησε ο Σταύρος Κοντονής.

Τσιόδρας για Τσίπρα: Το mea culpa για την Novartis σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ανθρώπους που «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε αρχικά στο OPEN ότι «το σκάνδαλο Novartis ήταν ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που εκτόξευσε τη φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα ύψη και συνεχίστηκε και την περίοδο των μνημονίων. Όταν έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, την έλαβε η κυρία Ράϊκου και άρχισε μια έρευνα εις βάθος. Και αυτή η έρευνα είχε φέρει αποτελέσματα».

Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «όταν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποια εμπλοκή πολιτικών προσώπων που ήταν υπουργοί Υγείας αλλά αυτό θα έπρεπε να προκύψει. Όλο αυτό που σας περιγράφω, αυτό μετεστράφη από όταν ανέλαβε η κυρία Τουλουπάκη σε μία κατάσταση που περιγράφεται με τη δίωξη των 10 πολιτικών προσώπων» και πρόσθεσε:

«Έπαθα σκοτοδίνη όταν είδα τον φάκελο γιατί υπήρχαν πρόσωπα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν κάποια ευθύνη».

Σε ερώτηση γιατί αναφέρθηκαν τα συγκεκριμένα ονόματα, ο κ. Κοντονής απάντησε ότι «θεωρώ ότι υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων τα οποία δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γνωστοποίησε πως την ίδια ημέρα συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία γεγονότα που ακολούθησαν.

Επισήμανε πως εκείνο το πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος, τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.

Την επόμενη ημέρα, σημείωσε, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι μέλος της κυβέρνησης θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε» ανέφερε.

Το τρίτο σημείο είναι πως είχε δει στοιχεία από τις καταθέσεις που τον άφησαν άναυδο. «Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο» είπε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ