Κωνσταντοπούλου: Επίθεση σε κυβέρνηση, πρωθυπουργό, πρόεδρο Βουλής και ΚΚΕ

Πυρ κατά πάντων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με επίκεντρο την υπόθεση των Τεμπών, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την χορήγηση της «Golden Visa».

Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Εκτός από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, από τα βέλη της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγαν ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, αλλά και το ΚΚΕ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε τις κατηγορίες της «για προσπάθεια συγκάλυψης και παραποίησης της αλήθειας από την κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών», ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής, καταλογίζοντάς του ότι «στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, συνέπραξε στο να παρασιωπηθεί και να μην ακουστεί επίσημα στη Βουλή η διαγραφή, ο αποκεφαλισμός των στενότερων κυβερνητικών προσώπων του πρωθυπουργού».

Βουλή: H Πλεύση Ελευθερίας για την στάση της στην ονομαστική ψηφοφορία

«Ο πρωθυπουργός παρασιώπησε το γεγονός και ο κ. Τασούλας, που έτσι θα τον αποκαλώ, συνέπραξε σε αυτή την παρασιώπηση, διότι αρνήθηκε να ενημερωθεί θεσμικά και επίσημα η Βουλή γιατί αποκεφαλίστηκαν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του, οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος.

Θέλετε να βάλετε στο γύψο τη Βουλή

‘Όταν έλεγε ο κ. Τασούλας ‘φέρτε μία ντουντούκα στην κ. Κωνσταντοπούλου’ νόμιζε ότι με προσβάλει. Οι ντουντούκες να ξέρετε, είναι συνδεδεμένες με αγωνιστικές διεκδικήσεις του ελληνικού λαού. Είναι ο τρόπος να ακουστεί δυνατά στις πορείες αυτό το έγκλημα που δεν θα ξεχαστεί. Ήταν ο τρόπος για τους φοιτητές στο Πολυτεχνείο, να ακουστεί η φωνή τους πέρα από τις ερπύστριες των τανκς. Άρα κ. Τασούλα, δεν προσβάλλομαι όταν αναφωνείτε ‘μια ντουντούκα για την κ. Κωνσταντοπούλου’. Αντίθετα, καταλαβαίνω ότι έχετε τη διάθεση να βάλετε στο γύψο τη Βουλή, 50 χρόνια μετά τη πτώση της χούντας. Έχετε την τάση και θέλετε να βάλετε στο γύψο τον κοινοβουλευτικό λόγο και αντίλογο 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, που έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γίνει δημοκρατία με πλήρες περιεχόμενο, με δικαιοσύνη, διαφάνεια και δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι η ενόχληση του κ. Τασούλα προς το πρόσωπο της φάνηκε και στη Διάσκεψη των Προέδρων, όταν την διέκοψε βίαια επειδή επέμεινε να ρωτά για το έγκλημα των Τεμπών.

Κύριε Κουτσούμπα, είστε ο λιγότερο εμφανισθείς στην ολομέλεια της Βουλής

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε και στο ΚΚΕ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Καραθανασόπουλου, που την κατηγόρησε για αντικομουνισμό.

«Με λύπη μου διαπίστωσα ότι, εκτός όμως από τη κυβέρνηση, υπήρξε και μία υφέρπουσα αλλά ορατή επιχείρηση κόμματος της αντιπολίτευσης, να στηρίξει αυτή την επιχείρηση κατασίγασης της Πλεύσης Ελευθερίας και εμού. Με κατάπληξη, αλλά όχι τόσο, άκουσα τον κ. Κουτσούμπα να παίρνει το λόγο και να λέει ότι εγώ δεν είμαι από αυτούς που παίρνουν το λόγο πέντε λεπτά και μιλάω 20. Κύριε Κουτσούμπα, είστε ο λιγότερο εμφανισθείς στην ολομέλεια της Βουλής, με τις λιγότερες παρουσίες και παρεμβάσεις. Και αν αυτό είναι πολιτική επιλογή σας, να την υπερασπιστείτε. Αλλά εμάς, που θέλουμε να δώσουμε τη μάχη και μέσα στη Βουλή, να μην μας εμποδίζετε με υπόγειες συμφωνίες με τον πρόεδρο της Βουλής, όπως διέκρινα ότι έγινε χθες με τον κ. Παφίλη, που υποστήριξε ότι πρέπει να κόβεται ο χρόνος ομιλίας των αρχηγών», ανέφερε προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΚΚΕ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε ότι «ο πρωθυπουργός έχει πολιτική και ποινική ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών», ενώ υποστήριξε ότι την κατηγορούν πως είναι χυδαία, «γιατί αντιλαμβάνονται ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω τους και τρίζει η καρέκλα τους».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρθηκε και στην δολοφονία της 28χρονης από τον σύντροφο της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, σημειώνοντας ότι είναι το πέμπτο θύμα γυναικοκτονίας μέσα στο 2024.

Όπως είπε, «είναι άλλο ένα θύμα των ψεμάτων, της αναλγησίας και της προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης, η οποία ισχυρίζεται ότι τα κάνει όλα καλά, συνεχίζοντας να μην παίρνει μέτρα για την προστασία των θυμάτων γυναικών», ενώ επανέλαβε την πρόταση του κόμματός της να νομοθετηθεί η ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελές έγκλημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ