Κεγκέρογλου: Καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί η τοποθέτηση του κ. Κρεμαστινού

“Καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί αυτή η τοποθέτηση του κ. Κρεμαστινού“, είπε ο γραμματέας της κ.ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM για το σχόλιο που έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στον εκλογικό νόμο. 

Όπως υποστήριξε ο γραμματέας της κ.ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ” οι πολιτικές διαφωνίες, που πάντα υπάρχουν στα κόμματα ή ανάμεσα στα κόμματα, στη πολιτική ζωή είναι ελεύθερες και είναι και το στοιχείο της Δημοκρατίας, μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για οτιδήποτε. Άρα λοιπόν, καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί το σχόλιο”.

Για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στον εκλογικό νόμο ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ούτε τσακωνόμαστε, ούτε είναι θέμα αντίδρασης, εμείς έχουμε καθαρή θέση, την οποία έχουμε δημοσιοποιήσει από παλιότερα, αλλά την επικαιροποιήσαμε την Παρασκευή, και με βάση αυτή τη θέση, θα κινηθούμε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο”.

“Τώρα, οι διαφορετικές απόψεις για επιμέρους άρθρα ή για οτιδήποτε άλλο, θα συζητηθούν, αν θέλετε, και στην κοινοβουλευτική ομάδα, όμως η κεντρική πολιτική γραμμή, δεν αλλάζει. Τώρα από κει και πέρα, πρέπει να δούμε και τον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων” τόνισε και πρόσθεσε:

“Εμείς στο άρθρο που αφορά στην κατάργηση του μπόνους, έχουμε τροπολογία, δεν ξέρω πως θα τοποθετηθεί νομοθετικά ακριβώς, αν είναι τροπολογία επί του συγκεκριμένου άρθρου, ή αν θα είναι συνολική, θα έχουμε όμως τροπολογία, στην οποία θα λέμε ότι το μπόνους παραμένει με 30 έδρες, στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα ξεπεράσει ένα ποσοστό”.

“Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε αυτό το ποσοστό. Και θα είναι συμπληρωματική , δεν διαφωνούμε με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, κανείς δεν διαφωνεί”, κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου. 

Πηγή: ΒΗΜΑ FM

Διαβάστε επίσης:

Έντονη ενόχληση της ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του Κρεμαστινού

Θεοχαρόπουλος: Δεν αποτελεί ρήγμα η διαφορετική θέση της ΔΗΜΑΡ από το ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ