Κεδίκογλου: Στεκόμαστε στα πόδια μας

Κεδίκογλου: Στεκόμαστε στα πόδια μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το πρωτογενές πλεόνασμα, την ανεργία, τις αξιώσεις της τρόικας, τον ΟΣΕ και όλα τα ζητήματα της καυτής πολιτικής επικαιρότητας.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το πρώτο σαφές δείγμα ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Δεν χρειάζεσαι πια καθημερινά νέα δανεικά. Στεκόμαστε στα πόδια μας. Το πρόβλημα του ελλείμματος λύνεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα, έχουμε ακόμα πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε. Πρέπει η ευημερία των αριθμών να μεταφραστεί στην καθημερινότητα των πολιτών. Έχουμε ακόμα πορεία».

«Με την ρευστότητα και παράλληλα με τα προγράμματα που ξεκίνησαν και θα ξεκινήσουν για την διευκόλυνση προσλήψεων, μας επιτρέπει βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα δώσουμε τα πρώτα σημαντικά χτυπήματα στο τέρας της ανεργίας».

ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε: «Το διπλό πρόβλημα που είχαμε πριν -η Ελλάδα είχε πρόβλημα και ελλείμματος και χρέους- το πρόβλημα του ελλείμματος λύνεται. Από κει και πέρα έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Πρέπει η ευημερία των αριθμών να μεταφραστεί σε χειροπιαστά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Ακόμα έχουμε πορεία».

Στην ερώτηση πότε θα αρχίσει να γυρνά θετικά ο δείκτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ολες οι εκτιμήσεις, όχι μόνο οι δικές μας, πλην Λακεδαιμονίων, συμφωνούν στο ότι μέσα στο 2014 η Ελλάδα θα έχει κάνει τη μεγάλη στροφή».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ