Κεδίκογλου: Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Στουρνάρας

Κεδίκογλου: Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Στουρνάρας 

 

«Περιμένουμε το εναλλακτικό σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης, θα στηρίξουμε την Κύπρο. Ο κ. Στουρνάρας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη συνεδρίαση του Eurogroup, αφού  ο κ. Σαρρρής συμφώνησε», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Κεδίκογλου:

-Η Κυπριακή κυβέρνηση προχωρά σε επαφές και με τη Μόσχα περιμένουμε το αποτέλεσμα. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε κάνει τα πάντα να θωρακίσουμε την ελληνική οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις καταθέσεις στα ελληνικά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών.

-Παρασκευή προς Σάββατο στις δύο το πρωί βγήκαν από τη συνεδρίαση οι επικεφαλής της Τρόικας και συμφώνησαν στην πρόταση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, ο κ. Σαρρής συμφώνησε και ο κ. Στουρνάρας δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

-Είναι τελείως διαφορετικό το πρόβλημα της Κύπρου από αυτό της Ελλάδας. Στην Κύπρο το τραπεζικό σύστημα έχει μεγάλη ιδιομορφία . Διαφορετική η φύση του προβλήματος. Η εξαγορά των τραπεζών στην Κύπρο αίρει τα προβλήματα.Στη δική μας περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

-Απευχόμαστε το ενδεχόμενο πτώχευσης της Κύπρου, δεν είναι κάτι που εξαρτάται από δικές μας ενέργειες.

-Δεν σχετίζεται το θέμα της Κύπρου με το δικό μας, εμείς είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος. Το σχέδιο του υπουργού κ. Μανιτάκη (για τους δημόσιους υπαλλήλους) τυγχάνει καλής αποδοχής. Σε ότι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων, το ποσό του 2013 που θα πληρώσουν οι πολίτες, θα είναι λιγότερο από αυτό του 2012.

-Η συνεργασία των κυβερνητικών εταίρων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ