Κατρούγκαλος: Δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα η στάση Μητσοτάκη

«Το ουσιώδες είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ότι «η θέση μας είναι ότι όταν δεν διεκδικείς, όταν δεν επιδιώκεις σχέσεις ισοτιμίας και εμφανίζεσαι ως δεδομένος, χάνεις και αυτό δεν είναι θεωρητικό».

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ακόμη ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε καθόλου στα εθνικά θέματα, στις διαφορές που έχουμε με την Τουρκία σε μια φάση που βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση η επιθετικότητά της».

Πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανατρέπει πάγια δόγματα της εξωτερικής πολιτικής. Επιχειρηματολόγησε στην τελευταία συζήτηση για τις αμερικανικές βάσεις ότι η γεωγραφία μας επιβάλλει να είμαστε το φυλάκιο των ΗΠΑ, της Δύσης. Όμως, η γεωγραφία μας επιτρέπει να είμαστε γέφυρα και όχι φυλάκιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ουσιώδες είναι ότι δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Ας συγκρίνουμε τι έγινε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ΗΠΑ και τι γίνεται τώρα. Οι ΗΠΑ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο «τιμόνι» της χώρας, υποστήριξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο την πολιτική μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, «το χαρακτηριστικότερο της επίσκεψης – που ήταν κάτι που δεν το περίμενε ο κ. Μητσοτάκης – είναι ότι βρήκε μπροστά του επίχειρα της εσωτερικής του πολιτικής, καθώς έχασε τα λόγια του σε ερώτηση σχετικά με την κατάταξη της χώρας μας σχετικά με την ελευθερία του Τύπου».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ