Καταγγελία από την Ζωή Κωνσταντοπούλου για απόπειρα αποκλεισμού της Πλεύσης Ελευθερίας από την εκλογική διαδικασία

Στην καταγγελία ότι το κόμμα της, Πλεύση Ελευθερίας, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την κατάθεση των ονομάτων των υποψηφίων του για τις εκλογές 2023 προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επίθεση Κούγια στην Σίσσυ Χρηστίδου: «Αν δεν μου ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, θα της κάνω μήνυση»

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για απόπειρα αποκλεισμού του κόμματός της από την εκλογική διαδικασία. Σημειώνεται πάντως, ότι το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό ότι δόθηκε παράταση έως τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Διευκρινιζόταν ότι η παράταση υποβολής αφορά μόνο στους υποψηφίους που έχουν ενεργοποιήσει εμπρόθεσμα τη διαδικασία, αλλά αυτή δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί για τεχνικούς λόγους και παραμένει εκκρεμής.

Κύπρος: «Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων» λέει τουρκική εφημερίδα

Αναλυτικά σε ανάρτησή της τα ξημερώματα της Κυριακής ανέφερε:

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Εδώ και 5 ώρες η Πλεύση Ελευθερίας εμποδίζεται να καταθέσει ηλεκτρονικά τον συνδυασμό μας, με περίπου 150 υποψηφίους σε όλες τις Περιφέρειες, με κατατεθειμένα όλα τα δικαιολογητικά και με πληρωμένα όλα τα παράβολα, με αυτόματο αποκλεισμό υποβολής από την πλατφόρμα της Singular Logic. Το υποτιθέμενο ψηφιακό κράτος.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στοιχεία «φωτιά» στη δικογραφία – Οι παραπλανητικές συνομιλίες, το…«ξεμάτιασμα» και η selfie

Παρά τις επανειλημμένες επικοινωνίες μας με το Υπουργείο για το γεγονός ότι, ενώ ο Συνδυασμός υποβαλλόταν, το σύστημα εμπόδιζε την καταχώρισή του, δεν παίρνουμε καμμία επίσημη απάντηση. Μετέβην προσωπικά στον Άρειο Πάγο και κατέθεσα ήδη λίγα λεπτά μετά τις 12, πρωτοκολλημένο διάβημα και αίτημα να αποκατασταθεί το ζήτημα και πραγματοποίησα και προφορικό διάβημα το Α1 Τμήμα. Και ενώ ο Άρειος Πάγος δηλώνει ότι «αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά αφού δεν έχει κλείσει η πλατφόρμα δεν υπάρχει πρόβλημα», τα 3 κτίρια του Υπουργείου είναι κλειστά, από τις 12, κανένας αρμόδιος υπηρεσιακός παράγων ούτε υπάλληλος δεν είναι παρών ούτε και διαθέσιμος και έχουν αφήσει μόνο του τον φύλακα, ο οποίος δηλώνει πλήρη άγνοια για τα πάντα. Αν αυτό δημιουργεί συνειρμούς, δυστυχώς είναι αναπόφευκτοι.

Βρίσκομαι πλέον στον 5ο όροφο του Υπουργείου Εσωτερικών, έξω απ´το γραφείο Υπουργού, όπου δεν υπάρχει ούτε Υπουργός ούτε άλλος αρμόδιος και διεξάγεται μία φαρσοκωμωδία ενώπιον των προσελθόντων αστυνομικών, που κλήθηκαν από εμένα να βεβαιώσουν την κατάσταση.

Δυστυχώς κάποιοι χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα ψηφιακά εργαλεία για να ελέγξουν την δημοκρατική και εκλογική διαδικασία. Προφανώς το ρεύμα που καταγράφεται για την Πλεύση Ελευθερίας ανησυχεί πολλούς.

Θα παραμείνω εδώ εωσότου λυθεί το ζήτημα και θα πράξω ό,τι χρειαστεί όσο δεν λύνεται.

Ζητώ από όλους να διαδώσουν αυτό που συμβαίνει και να μην αφήσουν να ολοκληρωθεί αυτός ο πραξικοπηματικός αποκλεισμός που μέχρι στιγμής επιχειρείται να εμφανισθεί ως τεχνικό ζήτημα.
Θα επανέλθω»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ