Καστανίδης: Ρόλο καταλύτη στην εθνική συνεννόηση επιθυμεί ο Παπανδρέου

Ρόλο καταλύτη για την επίτευξη της εθνικής συνεννόησης με σκοπό τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση επιθυμεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), τόνισε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης σε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε τις πολιτικές θέσεις του ΚΙΔΗΣΟ επεσήμανε  ότι «η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική σκέψη και διαφορετικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Πρότεινε επίσης να υπάρξει μία σοβαρή διαπραγμάτευση για πτυχές του τρίτου μνημονίου, που είναι απίθανο να υλοποιηθούν, καθώς το μείγμα είναι «λανθασμένο», όπως σημείωσε. Προϋπόθεση είναι μία ευρεία κοινοβουλευτική και πολιτική στήριξη, κι εδώ απαιτείται η εθνική συνεννόηση, η οποία είναι μία ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός, επισήμανε ο κ. Καστανίδης.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν μόνοι τους, τότε πρέπει να τους προειδοποιήσουμε ότι οι εκλογές είναι πολύ σύντομα. Το ίδιο ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση: Εάν νομίζει ότι θα επανέλθει στην κυβέρνηση και θα επιχειρήσει μόνη της να εφαρμόσει μια ωφέλιμη λύση, έξω από αυτά που σήμερα ισχύουν για τη χώρα και τα αδιέξοδα, κάνει λάθος. Αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι στη μοναξιά τους μπορούν να δώσουν λύσεις», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Κατά τούτο θα είναι αποφασιστική η στάση του ΚΙΔΗΣΟ και του Γιώργου Παπανδρέου. Κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και προσπάθεια να τους πείσουμε όλους ότι θα πρέπει να κάνουμε το εθνικά επωφελές οι περισσότεροι μαζί».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο διάλογος του Τσίπρα με τον Γκάλη – ΒΙΝΤΕΟ

Μπακογιάννη-Κεφαλογιάννης: Περιμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ