Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί να μην αμνηστεύσει τον Καραμανλή – Ο πήχης μου είναι η απόλυτη ανατροπή

Στο θέμα των Τεμπών και του Κώστα Αχ. Καραμανλή, στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και στο ζήτημα της ασφάλειας, με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία το βράδυ της Δευτέρας (1/4) στους Αγίους Αναργύρους, αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, προκειμένου να προχωρήσει και επίσημα τη διαδικασία της πρότασης για προανακριτική.

Ξεκινώντας την συνέντευξη, έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης Κυριακής, που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους. «Η οικογενειακή βία είναι τεράστιο ζήτημα. Έχουμε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έχουμε ασφάλεια στην οικογένεια, αλλά δεν έχουμε και οικονομική ασφάλεια», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για Καραμανλή και Τέμπη

Αναφερόμενος στην πρόταση για προκαταρκτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως: «Έχουμε τους βουλευτές για το πρώτο βήμα, για την κατάθεση της πρότασης για προκαταρκτική. Στο δεύτερο βήμα, στην παραπομπή στη δικαιοσύνη, η ΝΔ έχει πει ότι σκοπεύει να αμνηστεύσει τον Κώστα Καραμανλή… Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις, τις οποίες έχουμε αιτιολογήσει πλήρως στο κατηγορητήριό μας. Χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευθεί ο κ. Καραμανλής».

«Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Είναι βουλευτής (σ.σ. ο κ. Καραμανλής) και έχει 157 βουλευτές να τον χειροκροτούν στη Βουλή. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλους και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα; Ας πάει στη Δικαιοσύνη. Τι φοβάται; Δεν είναι στη δικαιοσύνη, υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στις κατηγορίες περί καπήλευσης μίας εθνικής τραγωδίας, απάντησε πως «η καπήλευση της εθνικής τραγωδίας γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό… Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα. Εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη, αλλά αυτό κατακτάται κάθε μέρα. Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Όλοι κρίνονται κάθε μέρα. Μία από τις υποθέσεις που πρέπει να προχωρήσουν είναι οι υποκλοπές και το Predator».

Για τους διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Αναφορικά με την πρότασή του για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Παρατηρητές υπάρχουν ούτως ή άλλως στις εκλογές. Αυτό που λέω είναι κάτι αυτονόητο. Έχουμε για πρώτη φορά διαρροή στοιχείων Ελλήνων εκλογέων. Δεν είναι μόνο η διαδικασία των ευρωεκλογών. Είναι όλη η διαδικασία παραπληροφόρησης του Έλληνα πολίτη. Μπορεί να εγγυηθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων του εσωτερικού;».

«Δεν έχω πει εγώ τη λέξη νοθεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τη λέξη νοθεία, τον Φλεβάρη του 2019. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ζήτησε εκλογές στον πρώτο μήνα της θητείας του. Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού. Δεν έχουμε διαβεβαίωση ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εσωτερικού. Αν μπορεί να διαβεβαιώσει ο πρωθυπουργός ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία του εσωτερικού, να το ξανασυζητήσουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο πήχης μου είναι η απόλυτη ανατροπή

«Ο πήχης μου είναι η απόλυτη ανατροπή. Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι προοδευτικής διακυβέρνησης στον τόπο.. Να φανεί ότι έχουμε αναταχθεί… Θέλω να είμαστε σίγουρα πάνω από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, σίγουρα πάνω από το 17%… Αν ξαφνικά είμαστε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι μία ανατροπή», είπε για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι «δεν φοβάμαι την αμφισβήτηση».

Σχετικά με το αίτημα για πρόωρες εκλογές είπε: «Έχουμε το θέμα της συγκάλυψης, της μονταζιέρας στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε αλλοίωση των στοιχείων και να μην έχει συμβολή το Μέγαρο Μαξίμου. Πολλά δεδομένα έχουν αλλάξει έκτοτε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, ενώ πολύς κόσμος βλέπει τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης. Άρα, λοιπόν, για να μην μου ξαναπεί εμένα ο πρωθυπουργός ότι όλα κρίθηκαν στο 41%, για το καλό του ελληνικού λαού πάμε να ξαναζυγιστούμε. Δεν ζητάω εκλογές για να γίνω βουλευτής, αλλά για να φύγει το άλλοθι του 41%».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ