Κασσελάκης: Η συγγνώμη για τη δήλωση για τα αγόρια – “Είμαι περήφανος για τον σύζυγό μου”

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε για την δήλωση που έκανε σχετικά με το ότι θέλει να αποκτήσει με τον σύζυγό του δύο αγόρια σηκώνοντας θόρυβο.

Σχετικά με το αν το θέμα των ερωτικών και σεξουαλικών επιλογών έχει αποκτήσει και πολιτική σημαία; Και αν είναι μια επιλογή του αυτό το θέμα να το ανεβάσει, να το αναδείξει, ακριβώς επειδή νιώθει ότι στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι εξίσου φιλελεύθερα στο συγκεκριμένο κομμάτι, όσο για παράδειγμα στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Η απάντηση είναι όχι, δεν το έχω κάνει σημαία.  Και έχω και απόδειξη γι’ αυτό. Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Αν κοιτάξετε την ανακοίνωση του κόμματος τέλη Απριλίου -νομίζω είναι 30 Απριλίου όπου ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο- και δείτε το βιογραφικό μου, στο τέλος λέει ότι έχω ασχοληθεί αρκετά με θέματα ισότητας και φιλοζωίας.

Τώρα προφανώς όλη η Ελλάδα γνωρίζει για ποιο λόγο και τα δύο, αλλά  ουδέποτε στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ -και πριν τις  21 Μαΐου και πριν τις 25 Ιουνίου- δεν το ανέδειξα ως σημαία. Αλλά τη μία φορά που προέκυψε αυτό σε συνέντευξη, ήταν νομίζω 23 Ιουνίου, το τελευταίο βράδυ που επιτρεπόταν  προεκλογικά παρουσία στα ΜΜΕ, ήμουν σ’ εκείνη την εκπομπή στο ΟΝΕ με τον κ. Σαράκη της Ελληνικής Λύσης. Εγώ δεν ήξερα καν ποιος ήταν δίπλα μου. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήταν βουλευτής ή υποψήφιος βουλευτής και απλά απάντησα αυθόρμητα σ’ ένα σχόλιο το οποίο έκανε για την ισότητα, για την «παραδοσιακή» οικογένεια και αυτό μετά, από ‘κει και πέρα έγινε viral. Αλλά ουδέποτε το έκρυψα, ουδέποτε δεν παραδέχτηκα την αλήθεια μου, πόσο μάλλον άλλωστε όταν είμαι πολύ περήφανος για τον τώρα σύζυγό μου».

Για τη δήλωση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων ότι θέλει να αποκτήσει με τον σύζυγό του δύο αγόρια, τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα, ήταν μια αυθόρμητη απάντηση σε μια χαλαρή εκπομπή, ούτε καν πολιτική εκπομπή. Γνωρίζω ότι μπορεί να πλήγωσα κόσμο με την απάντησή μου και σ’ αυτό τον κόσμο ζητώ συγγνώμη. Προφανώς δεν ήταν η πρόθεσή μου. Και μπορώ να πω κι εγώ, έκτοτε, επειδή είναι τελείως διαφορετικό το πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η κουλτούρα απ’ ό,τι στις ΗΠΑ, προφανώς έχουμε αναθεωρήσει και πολλά πράγματα. Και θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να μπορούσαμε να αποκτήσουμε παιδιά κάποια μέρα στη ζωή μας», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ισότητα σημαίνει ισότητα. Για όλες τις κατηγορίες των ανθρώπων. Γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν κατηγορίες, αυτό σημαίνει ισότητα»

Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετήσει να μπορούν ν’ αποκτούν παιδιά οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, είπε: «Ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετήσει την ισότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μη ξεχνάτε ότι το είχε προτείνει, έχει καταθέσει πρόταση νόμου το προηγούμενο καλοκαίρι. Το έχω αναφέρει και στον κ. Μητσοτάκη αυτό, στη Βουλή, όταν συναντηθήκαμε.

Ο ίδιος βασικά μου είπε ότι είναι πολύ θαρραλέο αυτό το οποίο κάνω με τον Τάιλερ στην κοινωνία και του λέω, ευχαριστώ πολύ αλλά πρέπει να βάλουμε την πρόταση νόμου για ψήφιση για την ισότητα στον γάμο. Και μου λέει, θα γίνει μέσα στην τετραετία.

Του λέω «συγγνώμη, δεν είναι αυτό το οποίο είπατε στο Bloomberg, είπατε ότι μέσα στην πρώτη χρονιά θα το φέρετε για ψήφιση». Μου λέει «όχι, μέσα στην τετραετία». Και ξαναλέω, ο κόσμος εκεί έξω, όχι μόνο η κοινότητα, αλλά όλος ο προοδευτικός κόσμος βλέπει ότι σε αυτό το ζητήμα ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει κάτι δημόσια, η αξιωματική αντιπολίτευση αναδεικνύει εμένα, ένα νέο άτομο που ανήκει στην κοινότητα, άρα υπάρχει συναίνεση. Και δεν έρχεται για ψήφιση.

Η απάντηση είναι, επειδή ο κ. Μητσοτάκης, καλώς ή κακώς, διοικεί τη χώρα με τη συναίνεση του κ. Βορίδη και του κ. Βελόπουλου, όπως φάνηκε και με την ολομέλεια της ΑΔΑΕ. Εμείς έχουμε άλλη εναλλακτική πρόταση, εμείς θέλουμε να είμαστε η μεγάλη, προοδευτική, αυτοδύναμη κυβέρνηση»

«Ισότητα ίσον ισότητα. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Το όνειρό μου είναι ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα να μπορεί να μεγαλώσει σ’ αυτή τη χώρα και να ζήσει μια αυτόνομη ζωή και να αισθάνεται αυτοπραγμάτωση από τη ζωή του. Όταν υπάρχουν εξαιρέσεις σε σχέση με τον διπλανό σου, τη διπλανή σου, αυτό δεν είναι ισότητα. Πρέπει να γιορτάζουμε για τη μοναδικότητα του καθενός και απ’ αυτό να μπορούμε να έχουμε διαφορετικότητα στην κοινωνία μας»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ