Κασσελάκης από τον Βόλο: Οι πλημμυροπαθείς «χρειάζονται χέρι βοηθείας και όχι χαστούκι»

Επίσκεψη στον Βόλο πραγματοποιεί από το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους, οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες που σάρωσαν την περιοχή δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται πλημμυροπαθείς στην περιοχή της Ζάχου, αλλά και σε άλλες περιοχές του Βόλου. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η εικόνα είναι σοκαριστική. Έχουν αφήσει τους ανθρώπους στη μοίρα τους. Δεν είναι δυνατόν η δεύτερη βροχή να έχει φέρει χειρότερες καταστάσεις από την πρώτη. Κάτι έχει  συμβεί στο ενδιάμεσο, δεν ξέρω τεχνικά τι, αλλά κάτι έχει συμβεί στη διαχείριση τις τελευταίες 20 ημέρες που δεν έχει δουλέψει κι έχει προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα».

Πηγή: magnesianews.gr

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, «οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αντί ένα χέρι χαστούκι χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας κι εκεί να επικεντρωθεί όλη η πολιτεία και η κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης και εννοείται και ο Δήμαρχος αυτής της πόλης».

Πηγή: magnesianews.gr
Πηγή: magnesianews.gr

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα επισκεφθεί ξανά την πόλη κι έκανε λόγο για έλλειψη πρόληψης που στοιχίζει στους πολίτες αλλά και στην ίδια την χώρα με τους αιρετούς να μην κάνουν τη δουλειά τους. «Ο χρόνος έχει παγώσει για τον κόσμο. Όλη η αλυσίδα της ζωής από τα φάρμακα μέχρι τα παιδιά έχει παγώσει. Είναι κυριολεκτικά στη μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση και αποζημίωση να έχεις πάρει πρέπει κυριολεκτικά μόνος σου να ξελασπώσεις την κατάσταση. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται και το χειρότερο απ’ όλα μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα είναι το τεράστιο κόστος που θα πρέπει να διαχειριστεί από δω και πέρα ο Έλληνας φορολογούμενος. Η έλλειψη πρόληψης αυτή τη στιγμή όχι μόνο έχει επηρεάσει ζωές και χάνει ο κόσμος το βιός του, αλλά οι νέες γενιές θα πληρώσουν το μαλλί. Είναι απαράδεκτο. Και μετά αναρωτιόμαστε πώς η Ελλάδα είναι μόνιμα καταχρεωμένη; Πώς να μην είναι εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους όσοι είναι αιρετοί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε βίντεο από την ιστοσελίδα thenewspaper.gr:

Δίπλα του και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος επεσήμανε ότι τα πράγματα στον Βόλο είναι πολύ άσχημα. «Καταλαβαίνουμε ότι μόνο από τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα, να το μεταφέρουμε κι εμείς και να διεκδικήσουμε να υπάρχει μια καλύτερη ημέρα. Δυστυχώς στον Βόλο τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και πρέπει κι εμείς να βοηθήσουμε και καλούμε κι εμείς όχι μόνο τους φορείς και την πολιτεία, που φαίνεται ότι καθυστερεί, αλλά καλούμε και τους εθελοντές και τους ανθρώπους της προόδου. Εμείς θα είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε με έργα και όχι με λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά 24ωρα ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τη ΝΔ να άρει τη στήριξή της στον Αχ. Μπέο, με τη ΝΔ να ανακοινώνει ότι δεν έχει δώσει ποτέ χρίσμα στον Δήμαρχο Βόλου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ