Καρχιμάκης: Αν ο Παπανδρέου είχε ολοκληρώσει το έργο του…

“Η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κόστισε πολλά στην χώρα. Σήμερα, αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ολοκληρώσει το έργο του ως πρωθυπουργός η Ελλάδα δεν θα ήταν στο μνημόνιο” δήλωσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sky της Ρόδου ο κ. Καρχιμάκης είπε:  “Αν ο Γ. Παπανδρέου είχε παραμείνει στην θέση του, σήμερα θα μιλούσαμε για έξοδο από την κρίση, όπως πέτυχαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες που μέσα από εθνική συνεννόηση και εσωτερική ομαλότητα κατάφεραν να βγουν στις αγορές. Σε αυτόν εδώ τον τόπο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Είχαμε από την μια μεριά τις ψεύτικες ελπίδες που έδινε στον λαό ο Αντώνης Σαμαράς και από την άλλη την ελάσσονα τότε αντιπολίτευση να δημιουργεί συνθήκες αναταραχής και να βρίσκεται στους δρόμους, αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό δεν δημιουργούσε προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση”.

“Ταυτόχρονα δεν υπήρχε εσωκομματική συνοχή, αφού ο Βαγγέλης Βενιζέλος έψαχνε τρόπους να ανατρέψει τον Παπανδρέου φιλοδοξώντας να γίνει εκείνος αρχηγός και στην συνέχεια πρωθυπουργός. Αυτά λοιπόν τα τρία στοιχεία και το γενικότερο κλίμα οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την συμφωνία για το δεύτερο δάνειο να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού αν συμφωνούσε με το πρόγραμμα, κι αν συμφωνούσε να πάρουμε το δάνειο με ευρύτερο διακύβευμα την παραμονή ή όχι στο ευρώ.  

Τότε αντέδρασαν όλοι στο δημοψήφισμα. Ο σημερινός πρωθυπουργός μιλούσε για τρικ, ο Αντώνης Σαμαράς τότε ήταν στα κάγκελα και ο Βαγγέλης Βενιζέλος βγήκε να το υπερασπιστεί και στη συνέχεια όταν πήγαν στις Κάννες συνεννοήθηκε με τον Μπαρόζο και τον Σαμαρά ότι πρέπει να «σκοτώσει» το δημοψήφισμα, γι΄αυτό έστειλε από το αεροπλάνο το περιβόητο e mail ότι ο ίδιος διαφωνεί και δεν θα συμβάλει στην υποτιθέμενη κατάρρευση της χώρας” σημείωσε ο πρώην υπουργός και μέλος του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών. 

“Ο Γ. Παπανδρέου λοιπόν, τότε δεν είχε κανένα περιθώριο για να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αφού είχε χάσει την πλειοψηφία στο εσωτερικό του κόμματός του. Θα μπορούσε να είχε ρισκάρει πολιτικά, θα μπορούσε ίσως και να το είχε κερδίσει. Αν όμως μία στις χίλιες, δημιουργούνταν μια τέτοια αναταραχή που δεν θα επέτρεπε την καταβολή μισθών και συντάξεων, ο Παπανδρέου θα ήταν ο τζογαδόρος που έπαιξε τη χώρα στα ζάρια. Προτίμησε να μην παίξει την χώρα στα ζάρια” πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση αιχμάλωτη στα προεκλογικά της ψέματα

ΠΑΣΟΚ: Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.