Καρέ – καρέ η επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Βίντεο λίγο πριν αρχίσει η επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Στον εισαγγελέα ο 17χρονος που συνελήφθη

Στο ένα βίντεο που δημοσιεύει το iefimerida.gr, φαίνεται μια ομάδα ατόμων να μπαίνουν μέσα στο εστιατόριο «Γιάντες» όπου δειπνούσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου και μέλη της Συντονιστικής του DiEM25.

Φώναζαν συνθήματα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη ότι «ψήφισε μνημόνια» κι εκείνος σηκώθηκε από τη θέση του για να συζητήσει μαζί τους και να τους ηρεμήσει.

Καλλιακμάνης για επίθεση στον Βαρουφάκη: Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι δράστες

Στο δεύτερο βίντεο φαίνονται τα άτομα να βγαίνουν έξω από το εστιατόριο και κάποιοι σπρώχνουν και τον Γιάνη Βαρουφάκη να τους ακολουθήσει. Ακούγονται φωνές και αυτό είναι το σημείο λίγο πριν αρχίσει ο ξυλοδαρμός του Γιάνη Βαρουφάκη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες καθώς υπέστη κάταγμα στη μύτη και χρειάστηκε να βάλει νάρθηκα.

Στο τρίτο βίντεο ακούγεται μέλος της ομάδας των ατόμων να βρίζει και να απειλεί: «Κοινοβουλευτικά σκουπίδια. Άντε…, θα έρθουμε και σπίτι σου».

Γιάνης Βαρουφάκης: Έσβησε το βίντεο της επίθεσης ο 17χρονος – Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη του

Οι θαμώνες έκπληκτοι και τρομαγμένοι παρακολουθούσαν το περιστατικό, ενώ ορισμένοι έσπευσαν να καταγράψουν το συμβάν με το κινητό τηλέφωνό τους.

Υπενθυμίζεται ότι για το συμβάν -το οποίο καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος– έχει συλληφθεί ήδη ένας 17χρονος αναρχικός, κάτοικος Αμαρουσίου ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση.

Βαρουφάκης: Αντίθετα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, εγώ αναρρώνω – Όχι στην αποπροσανατολιστική σπέκουλα

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα», έγραψε στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά τη σύλληψη του 17χρονου για τον ξυλοδαρμό του και την ταυτοποίηση άλλων δύο δραστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ