Καμμένος: Η χώρα υπό την κατοχή των δανειστών

Καμμένος: Η χώρα υπό την κατοχή των δανειστών

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Σύρο το προσυνέδριο Κυκλάδων των Ανεξάρτητων Ελλήνων με θέμα «Ναυτιλία-Νησιωτική Πολιτική».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

 

Ο κ. Καμμένος, υποστήριξε στην ομιλία του ότι νησιωτικότητα σημαίνει, καταρχήν, δυνατότητα επικοινωνίας των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με το διοικητικό κέντρο της Σύρου. «Το κράτος έχει υποχρέωση να εξασφαλίζει στους πολίτες το αναφαίρετο δικαίωμα  της συγκοινωνίας» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί τόσο το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο, όσο και το άρθρο 101 του Συντάγματος σε όλα τα νομοσχέδια. Αναφέρθηκε, επίσης, σε εσκεμμένη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στα νησιά (μέσω π.χ. της κατάργησης υπηρεσιών), προκειμένου να επιτευχθεί η ερημοποίησή τους και η μετατροπή τους σε «μονάδες all-inclusive».

 

 

«Σε όλη αυτή τη διάρκεια των προσυνεδρίων συζητήσαμε με τους πολίτες όλης της χώρας, από τη Θράκη μέχρι τη Γαύδο, από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο, αλλά θεωρώ ότι αυτό εδώ το τελευταίο προσυνέδριο είναι ουσιαστικά και η ελπίδα που μπορούμε να δώσουμε σε όλη την Ελλάδα για την επόμενη μέρα, τη μέρα που μπορούμε να ξανακτίσουμε την πατρίδα μας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από μία ξένη κατοχή, την κατοχή των δανειστών, την κατοχή των τραπεζιτών, την κατοχή εκείνων που αποφάσισαν ότι με οικονομικά μέσα θα σκλαβώσουν για μια ακόμα φορά αυτόν εδώ τον τόπο, έναν τόπο όμως που πάντα αντιστάθηκε και πάντα νίκησε» τόνισε ο κ. Καμμένος.

 

«Ενίσχυση της ναυτιλίας»

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το θέμα της ναυτιλίας έχει άμεση σχέση με την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, επομένως χρειάζεται ένα ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον, όπως υπάρχει στις ανταγωνίστριες χώρες της Κίνας, της Κορέας και της Τουρκίας. Για τον λόγο αυτό –επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων– πρέπει να απεμπλακεί η εμπορική ναυτιλία από την προσπάθεια να μπει στο στενό πλαίσιο της φορολόγησης που επιβάλλει η τρόικα.

 

Πρότεινε, επίσης, τη δημιουργία ενός χώρου ελεύθερης ζώνης για τη ναυτιλία στον Πειραιά συνταγματικά κατοχυρωμένης, τη δημιουργία σχολών κατωτέρων πληρωμάτων και τη δυνατότητα παράλληλου νηολογίου ελληνικής σημαίας για κότερα κάτω των 40 μέτρων στη Σύρο και σε άλλα νησιά.

 

«Είμαστε ένα κίνημα πολιτών» 

Με τη φράση αυτή, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συστρατευθούν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ακόμη κι αν στο παρελθόν υποστήριζαν άλλα κόμματα. «Χώρος για συνεργασίες υπάρχει με όλους. Υπάρχει εθνική ανάγκη να βρεθούμε όλοι μαζί, δημιουργώντας μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική παράταξη, ένα μέτωπο απέναντι στην επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας. Χρειάζεται να αντισταθούμε απέναντι στη διχόνοια, τον φόβο και την απελπισία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και κατέληξε: «Θέλουν να μετατρέψουν όλο τον Νότο με το 4ο οικονομικό Ράιχ σε έναν τόπο, όπου δεν θα υπάρχουν άνθρωποι, αλλά αριθμοί. Η αντίσταση, λοιπόν, είναι η αντιπρόταση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ