Κακλαμάνης: “Το πλεόνασμα 0,5 θα βγει με περαιτέρω στάση πληρωμών”

Την εκτίμηση ότι «δεν θα πιαστεί το όριο του 0,5 πλεόνασμα» εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 και πρόσθεσε:  

«Ξέρετε πώς θα βγει τελικά; Θα βγει με στάση πληρωμών. Περαιτέρω στάση πληρωμών. Τυπικά μεν, ο κόφτης δεν θα πέσει, στην ουσία όμως θα είναι άλλο ένα χαστούκι στην αγορά. Κι αυτό γιατί σας το λέω; Πώς είναι δυνατόν να πετάει η οικονομία όπως θέλει να μας πείσει ο κ. Τσίπρας και να ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στο ΑΚΑΓΕ. Καταρχήν αυτό είναι παράνομο και είναι ποινικό αδίκημα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών ο κ. Κακλαμάνης, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα «πολιτικό, ηθικό και οικονομικό Βατερλό της κυβέρνησης» ενώ σε ό,τι αφορά τις ευθύνες της ΝΔ σχετικά το θέμα ο ίδιος υπογράμμισε:

«Ήταν λάθος μας που επί τόσα χρόνια –όχι με τον τρόπο που πάει να το κάνει βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με έναν σωστό και αντικειμενικό τρόπο και με ελευθερία του ανταγωνισμού ότι όποιος έχει τις προδιαγραφές που θα βάζαμε, παίρνει μία άδεια- ήταν λάθος μας που δεν το κάναμε».

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, ο κ. Κακλαμάνης, επεσήμανε ότι:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, παρά τις πιέσεις που είχε υποστεί από ορισμένους κονδυλοφόρους στις 3-4 προηγούμενες μέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη (…) μην τυχόν και απόσχει από τον νεοφιλελευθερισμό, έκανε μία δειλή αλλά σαφή στροφή προς την κοινωνική δεξιά».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του υπερταμείου, ο βουλευτής της ΝΔ, ανέφερε:

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό επί της αρχής και σίγουρα δεν θα ψηφίσει το άρθρο που αναφέρεται στο υπερταμείο που βάζουν μέσα ακόμη και το νερό. Σταματώ στο νερό γιατί δεν είναι δυνατόν το νερό να πάει σε ιδιώτη. Δηλαδή είναι απίστευτο πράγμα αυτό. Όλα έχουν τα όριά τους.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ