Κακλαμάνης: Δεν περνάει τρίτο Μνημόνιο από αυτή την Βουλή

Κακλαμάνης: Δεν περνάει τρίτο Μνημόνιο από αυτή την Βουλή

Την άποψη ότι ένα τρίτο Μνημόνιο δεν πρόκειται να ψηφιστεί από την παρούσα βουλή εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και στον Real FM.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καλεί την Ευρώπη να τηρήσει την συμφωνία της με την Ελλάδα κάνοντας λόγο ακόμα και για πολιτική ρήξη σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Eurogroup του φθινοπώρου του 2012.

«Εμείς τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας. Πρέπει αυτή η γερασμένη ήπειρος, η Ευρώπη, να τηρήσει την συμφωνία», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Κακλαμάνης θέτει ως casus belli την μη τήρηση της συμφωνίας με την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους ενώ επισημαίνει ότι η επιτήρηση στην οποία υπόκειται η χώρα μας είναι πολύ πιο αυστηρή συγκριτικά με αυτήν  που επιβάλλεται σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

«Ως casus belli εννοώ την πολιτική ρήξη», είπε ο κ. Κακλαμάνης κάτι που, όπως εξήγησε, προϋποθέτει λαϊκή νομιμοποίηση.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του για τον δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος σε περίπτωση που κρίνει ότι η υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά.

Επίσης δήλωσε πως δεν φοβάται την υποψηφιότητα Κασιδιάρη. «Μπορώ να τον αντιμετωπίσω», είπε ο κ. Κακλαμάνης

Σε σχόλιο του για τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η ευρωβουλή που θα προκύψει, και δεν θα δίνει το πάνω χέρι σε χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες, μπορεί να αποτελέσει ελπίδα για την Ελλάδα αλλά και για κράτη με παρόμοιο πρόβλημα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την άποψη ότι το ζήτημα αυτό «έπρεπε να είχε τεθεί από προχθές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακούστε το ηχητικό

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.