Κακλαμάνης: Ας αφήσουν την ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. «αλεξιπτωτιστές», «ενοικιαστές» και «ορφανά του Σημίτη»

Κριτική στα στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ ασκεί με άρθρο του ο Νικήτας Κακλαμάνης. Στο άρθρο του στο ThePresident ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα στελέχη ως «αλεξιπτωτιστές», «χθεσινούς», «ορφανά του Σημίτη» και «ενοικιαστές».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης τα κατηγορεί ότι χρησιμοποιούν «με καιροσκοπικό τρόπο» την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΝΔ.

Παράλληλα δηλώνει θετικός στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εφόσον δεν περιλαμβάνει την «τεκνοθεσία» και διαχωρισμό σε «γονέα 1 και 2». Τέλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει ευρωεκλογών  επισημαίνοντας ότι «οι ενοικιαστές της παράταξης προκαλούν θυμηδία στον κόσμο της Παράταξης» και μπορεί να τον οδηγήσουν σε απρόβλεπτες αντιδράσεις τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ολόκληρο το άρθρο του Νικήτα Κακλαμάνη

«Παρατηρώ με ξεχωριστό ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό, ότι ορισμένοι που εμφανίστηκαν αίφνης ή «μετακόμισαν» στην Ν.Δ. το 2019 επικαλούνται «πυκνά-συχνά» αποσπασματικά κομμάτια της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Παράταξης, η οποία φέρει την υπογραφή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Προσπερνώ το γεγονός, ότι πριν οι συγκεκριμένοι έρθουν ως «αλεξιπτωτιστές» στη Ν.Δ. μπορεί να αγνοούσαν και την ύπαρξη της (σ.σ. της ιδρυτικής διακήρυξης).

Καλό είναι, όταν κάποιος δεν γνωρίζει, να μαθαίνει.

Εκείνο όμως, που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ο καιροσκοπικός τρόπος, που τη χρησιμοποιούν. Την «κόβουν» και την «ράβουν», όπως τους βολεύει, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε όταν συναντούν δυσκολίες, για να περάσουν θέματα νομοσχεδίων, που «καίνε».

Έτσι η πλειονότητα των άλλοτε «εκσυγχρονιστικών» στελεχών (οι περισσότεροι επαγγελματικο-πολιτικά τέκνα του κ. Σημίτη) νομίζουν, ότι μπορούν, είτε να ξεγελάσουν, είτε να «ρίξουν στάχτη στα μάτια» στον απλό ψηφοφόρο της Ν.Δ, ο οποίος αποτελεί και την απόλυτα κυρίαρχη τάση στη Παράταξη μας.

Προφανώς, πιστεύουν, ότι το πετυχαίνουν, αν και τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών-περιφερειακών εκλογών τους διαψεύδουν.

Σε τέσσερις περιφέρειες της Χώρας (Ιονίων νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), όπου υπήρχαν «αντάρτες» της «Λαϊκής Δεξιάς» εκλέχθηκαν με άνεση στον β’ γύρο στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα.

Ένα μήνυμα, που έλαβε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε πως «δεν ήταν μία καλή βραδιά για τη Ν.Δ.» αλλά όχι όσοι τον περιτριγυρίζουν.

Το πρόβλημα δε, έγινε πιο φανερό, με τα νομοσχέδια, που έρχονται στη Βουλή (π.χ. για τα ομόφυλα ζευγάρια) αλλά και τις αντιδράσεις, που υπάρχουν κι’ αφορούν, είτε στην ριζική αντιμετώπιση της ακρίβειας, είτε στη χαμηλή στάθμη ασφάλειας, είτε στη βελτίωση του τομέα της υγείας.

Προφανώς, λοιπόν, και γι’ αυτό «ανακαλύφθηκε» από κάποιους «χθεσινούς» στη Παράταξη, η Ιδρυτική Διακήρυξη του 1974 και απομονώνοντας παραγράφους ή λέξεις της, επιδιώκουν να τη μετατρέψουν ως συνέχεια των σημερινών λόγων τους.

Λόγων, όμως, που δεν μπορούν να τους προσαρμόσουν ουσιαστικά με τα όσα εννοούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γιατί πολύ απλά δεν τους εκφράζουν πραγματικά, αφού σε παλιότερες εποχές ήταν σφόδρα πολέμιοι του «Καραμανλισμού» και των όσων πρεσβεύει!

Αναφέρω ενδεικτικά δύο παραδείγματα:

Πρώτον: Όσον αφορά στη διεύρυνση με το «περίφημο» Κέντρο στην Ιδρυτική Διακήρυξη αναφέρεται ότι: «…υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Άκρως προσεκτικά όμως, οι νυν «ενοικιαστές» διαγράφουν την «παραπλανητική ετικέτα» του «Κέντρου» κι’ αφήνουν τις άλλες δύο!

Δεύτερον: Στην Ιδρυτική Διακήρυξη τονίζεται, ότι η Ν.Δ. «…θα θεωρεί πάντα όλους τους Έλληνες όχι μόνο ίσους απέναντι των νόμων, αλλά και με ίσα δικαιώματα απέναντι των βιωτικών ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διανοίγει ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος».

Με ιδιαίτερη «επιμέλεια» στα λεγόμενα και στα γραφόμενα τους-λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια για το οποίο διευκρινίζω είμαι υπέρ, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το ζήτημα της «τεκνοθεσίας» και των «γονέων 1 και 2»- κάνουν επίκληση των «ίσων δικαιωμάτων» κυρίως για τον «κοινωνικό βίο». Ο «πολιτικός» και «οικονομικός» βίος ως δια μαγείας «εξαφανίζονται» από το «ρεπερτόριο» τους!

Αντίθετα, δεν θα ακούσεις από τους συγκεκριμένους» να λένε, ότι:

«…Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις, που ταυτίζει το Έθνος, με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη»

Ή, ότι: «…η ελεύθερη οικονομία στην οποία πιστεύει η Νέα Δημοκρατία δεν ημπορεί να αποκλείσει τη διεύρυνση του οικονομικού τομέως τον οποίο ελέγχει το κράτος. Και η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ημπορεί να βρει την δικαίωση της χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρύτερων λαϊκών τάξεων στη κατανομή του εθνικού προϊόντος…».

Προφανώς με αυτή τη μέθοδο-τα λεγόμενα στελέχη, που στη ελληνική πολιτική σκηνή έχουν χαρακτηριστεί και ως «ορφανά του Σημίτη»- πιστεύουν, ότι θα ξεγελάσουν τους ανθρώπους, που στήριξαν και στηρίζουν εδώ και μισό αιώνα τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε το 1974 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Επειδή, λοιπόν, οι ευρωεκλογές απέχουν μόλις λίγους μήνες και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ήδη σημαντικά προβλήματα, καλό είναι οι «ενοικιαστές», που έχουν «πιάσει στασίδι» στο δημόσιο λόγο, να μιλούν μόνο, αν έχουν να πουν κάτι θετικό για τον απλό πολίτη και να βοηθούν στη λύση των προβλημάτων του.

Ας αφήσουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της Ν.Δ. για εκείνους, που την πιστεύουν αληθινά και δεν την χρησιμοποιούν επικοινωνιακά.

Γιατί το μόνο, που καταφέρνουν είναι να προκαλούν θυμηδία στο συντριπτική πλειονότητα του κόσμου της Παράταξης και μπορεί να τον οδηγήσουν σε απρόβλεπτες αντιδράσεις τον ερχόμενο Ιούνιο.

Εκτός, αν δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν τι συμβαίνει με την Ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε μία τέτοια περίπτωση, το μήνυμα που δόθηκε στις πρόσφατες Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές θα μοιάζει μικρής σημασίας και θα κοστίσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στη Ν.Δ. σε μία στιγμή, που αποτελεί τη μοναδική πολιτική δύναμη την οποία εμπιστεύεται ο Λαός μας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ