Καιρίδης στον Realfm 97,8: Ο Πούτιν θα επιμείνει και είμαστε σε αυτό το διογκούμενο αδιέξοδο

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

“Υπάρχουν κάποια μικρά παράθυρα αλλά νομίζω ακόμη είναι νωρίς. Άλλωστε διαπραγματεύσεις έχουμε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η σύγκρουση. Επί του εδάφους έχουμε κλιμάκωση και στην Μαριούπολη αλλά και σε άλλα μέτωπα, κατά συνέπεια δεν είμαι αισιόδοξος” είπε αρχικά.

“Οι Ρώσοι επιμένουν στην εισβολή” πρόσθεσε.

“Από την αρχή είπαμε ότι ο Πούτιν είχε ηττηθεί πολιτικά, αλλά τώρα φαίνεται ότι δυσκολεύεται και στρατιωτικά. Κανείς δεν περίμενε ούτε και στη Δύση αυτή την αντίσταση των Ουκρανών” υπογράμμισε.

“Προφανώς ο Πούτιν θα επιμείνει και είμαστε σε αυτό το διογκούμενο αδιέξοδο που βλέπουμε τώρα μπροστά μας. Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε σε έναν μαξιμαλισμό, σε μια ύβρι. Το χασάπης και τα ρητορικά σε στιγμές τέτοιες, μπορεί κανείς να τα δικαιολογήσει, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σώσουμε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας και την Ουκρανία και όχι να ανατρέψουμε κυβέρνηση άλλης χώρας” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την ομιλία Ζελένσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο απάντησε “κοιτώντας τους αντιδρώντες και μόνο από τους αντιδρώντες επιβεβαιώνεται το σωστό και το ορθό της απόφασης. Αισθάνομαι περηφάνια για την χώρα μου και την κυβέρνησή μου και σας το λέω από την καρδιά και για λόγους αρχής και για λόγους ιστορίας της Ελλάδος και για λόγους συμφέροντος πήραμε από την πρώτη στιγμή τη σωστή απόφαση και δεν αφήσαμε περιθώρια σε όλο αυτό που υπάρχει στο διαδίκτυο”.

“Από εκεί και πέρα η “Ελληνική Λύση”, εντάξει, είναι ένα ζήτημα μεγάλο και το ΚΚΕ έχουν αυτές τις απόψεις, για τις οποίες περισσότερο πρέπει να απολογούνται και να δικαιολογούνται” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ