Καιρίδης: Η δήλωση για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, οι αντιδράσεις στα social media και η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ

Πολύ συζήτηση προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης σχετικά με τους Ουκρανούς πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την εισβολή της Ρωσίας.

“Το να βλέπεις αμάχους να σκοτώνονται και να σφαγιάζονται και μάλιστα στην καρδιά της Ευρώπης… και αν θέλετε να το πω και κυνικά, εδώ δεν μιλάμε για μια σφαγή σε ένα μακρινό μέρος κάπου στα βάθη της Αφρικής με αλλόθρησκους, αλλά για -να το πω τελείως κυνικά, ξέρω ότι ακούγεται πολιτικά ανορθόδοξο, αλλά δυστυχώς και αυτό μετράει- χριστιανούς, λευκούς, Ευρωπαίους, που είναι από εμάς, προέρχονται από εμάς…”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης στον ΣΚΑΪ.

Το θέμα σχολιάστηκε στα social media με ποικίλες αντιδράσεις, ενώ ειδικά στο Twitter έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων, απάντησε σε σχόλια χρηστών.

“Φαντασιώνονται ως ρατσιστές και αυτούς που καταδικάζουν τον ρατσισμό! Με τις λέξεις “κυνικά” (δις), “πολιτικά ανορθόδοξο” και “ΔΥΣΤΥΧΩΣ”, διαχωρίζεται η περιγραφή της πραγματικότητας από την όποια προτίμηση. Μηδέν στην απλή κατανόηση Ελληνικών”, έγραψε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο Δημήτρης Καιρίδης επανήλθε με νέα ανάρτησή του, στην οποία δημοσιεύει ένα μεγαλύτερο απόσπασμα των δηλώσεών του, σχολιάζοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ (@ATzanakopoulos) εφευρίσκει ρατσιστές για να θολώσει την καθαρή θέση της Ελλάδας στο ουκρανικό. Εξήγησα γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Πολωνία ενδιαφέρεται ΤΩΡΑ για τους πρόσφυγες ενώ δεν είχε κανένα ενδιαφέρον πριν. Δεν είπα γνώμη, διαπίστωσα τη θλιβερή πραγματικότητα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ