Καιρίδης στον Realfm 97,8: Τα ελληνοτουρκικά έχουν γίνει μέρος της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι “με προβληματίζει ότι τα ελληνοτουρκικά έχουν γίνει μέρος της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία ενόψει εκλογών, όπου παίζεται η τύχη του Ερντογάν και υπάρχει ο συνεχής διαγωνισμός ποιος θα πει την μεγαλύτερη εθνικιστική κορώνα, με την Ελλάδα μόνιμο στόχο αυτού του εθνικολαϊκισμού, στον οποίο έχει προσχωρήσει ο ίδιος ο Ερντογάν”.

“Αυτοί οι αφελείς και αιθεροβάμονες ότι θα υπάρξει λύση με μια αντικατάσταση του Ερντογάν καλά θα κάνουν να δουν ότι συχνά η αντιπολίτευση είναι πιο σκληρή από τον Ερντογάν, ιδίως στα ζητήματα της “Γαλάζιας Πατρίδας”” ανέφερε.

“Τα drones είναι μια τουρκική πρωτοπορία, ο Ερντογάν έχοντας να αντιμετωπίσει το κουρδικό, προχώρησε σε αυτή την τακτική” περιέγραψε ο κ. Καιρίδης. “Ήθελε να εμπλέκεται στρατιωτικά σε διάφορα μέτωπα χωρίς κόστος για τον Τούρκο ψηφοφόρο, ας το πούμε. Θέλει αυτό το μοντέλο να το εξάγει και αλλού. Πρέπει να είμαστε και εμείς σε μεγάλη εγρήγορση. Από την άλλη η στρατηγική έντασης και κλιμάκωσης που επιχείρησε τα τελευταία δύο χρόνια, απέτυχε. Αιφνιδιάστηκε ο Ερντογάν από την άμεση αντίδραση της Ελλάδας και στον Έβρο και αλλού, αλλά και από την ενίσχυση των διεθνών ερεισμάτων μας διπλωματικά και της στρατιωτικής αποτροπής με τα Rafale, τώρα θα έρθουν και οι φρεγάτες” πρόσθεσε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.