Μάζης στον Realfm 97,8: Η πολιτική της Τουρκίας ουδέποτε άλλαξε

Ο Καθηγητής Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “ενόψει των εκλογών που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν με δυσμενείς συνθήκες, απεδείχθη ότι η πολιτική της Τουρκίας ουδέποτε άλλαξε. Απλούστατα, αναμένει και αναμένει τις κατάλληλες εκείνες στιγμές, ούτως ώστε να εκδηλωθεί”.

“Πότε μας άφησε η Τουρκία να ζήσουμε σε αμφιβολίες; Το βιβλίο του κ. Νταβούτογλου, το οποίο είχα βγάλει στην επιφάνεια, το σχολίασε, είναι το “ευαγγέλιο” της σύγχρονης νεο-οθωμανικής Τουρκίας. Τότε, ο τρόπος με τον οποίο γινόταν δεκτό στην ελληνική πολιτική και ακαδημαϊκή κοινότητα ήταν “δεν βαριέσαι… ένας καθηγητής πανεπιστημίου είναι, ότι θέλει λέει”. Αυτός ο καθηγητής όμως έγινε σύμβουλος του Ερντογάν, έγινε υπουργός Εξωτερικών, έγινε Πρωθυπουργός” πρόσθεσε.

“Παρά το γεγονός ότι λόγω των φιλοδοξιών του, απομακρύνθηκε από τον Ερντογάν, δεν έπαψε ποτέ ο Ερντογάν να ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές Νταβούτογλου. Αυτά τα βρίσκουμε μπροστά μας σήμερα” υπογράμμισε ο κ. Μάζης.

“Είμαστε σε μια περίοδο που έγιναν κάποιες σωστές κινήσεις στον τομέα των εξοπλισμών. Αυτό πρέπει να υπογραμμιστεί. Και ελπίζω να συμπληρωθεί με ένα συμβατό σύστημα, ώστε κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε προκλήσεις και αμφισβητήσεις της Τουρκίας στην εδαφική κυριαρχία της χώρας” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ