Και ο Καρχιμάκης στηρίζει τον Παπανδρέου

Και ο Καρχιμάκης στηρίζει τον Παπανδρέου

 

«Πρόταση ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης», χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου μέσω της οποίας ζήτησε σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου για τον καθορισμό των θέσεων του κόμματος και εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Υπενθυμίζεται ότι η «κίνηση των 75» με επικεφαλής τον κ. Καρχιμάκη, είχε έρ��ει σε σύγκρουση με την Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή κείμενο, το οποίο προσυπογράφουν 4.000 στελέχη του κόμματος και ζητά «την σύγκληση συνεδρίου που θα πάρει αποφάσεις για όλα τα ζητήματα».

Σε σχετική δήλωση, ο Μιχάλης Καρχιμάκης υπογραμμίζει ότι «η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου, ήλθε να επιβεβαιώσει την απαίτηση και το αίτημα χιλιάδων στελεχών μελών και φίλων του κινήματος, για την διενέργεια συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, που θα συζητούσε και θα αποφάσιζε σε μια κρίσιμη καμπή για όλους και για όλα και όχι συνεδρίου διάλυσης και περιθωριοποίησης του ΠΑΣΟΚ δια της πονηράς διολισθήσεως, σε Δημοκρατική παράταξη, και των  συγκολλήσεων κάποιων προσώπων σε επίπεδο κορυφής, που ήταν ΠΑΣΟΚ και κάποιων που έφυγαν και ξαναγύρισαν στο ΠΑΣΟΚ».

«Ένα συνέδριο προοδευτικών αποφάσεων και δεσμέυσεων για πολιτικές και για πρόσωπα . Είναι μια πρόταση ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης να εκφραστούν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος για το τι θέλουν και όχι οι οπαδοί μιας δήθεν κανονικότητας, για την με κάθε τρόπο διαφύλαξη της οποίας εξουσίας, και των συγκολλήσεων κορυφής», σημειώνει και προσθέτει:

«Αυτό το αίτημα των χιλιάδων μελών και φίλων το εκφράσαμε στις 13 Οκτώβριου και ως κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ» .

«Για δε την αβάσιμη επίκληση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί αβεβαιότητα,

Ας αναλογιστούν όλοι εκείνοι που την προκάλεσαν και το 2011και το 2012, όταν η χώρα και οι άνθρωποι ήταν επίσης σε μια δύσκολη καμπή, με την ανατροπή της εκλεγμένης με 44% κυβέρνησης Παπανδρέου  όχι στο τέλος αλλά μεσούσης της τετραετίας. Ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί καμιά απολύτως αβεβαιότητα . Ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ όταν είναι ουσίας μπορεί να ανοίγει δρόμους και να δεσμεύσει για πολιτικές που να αντιστοιχούν στην φυσιογνωμία και τις διαχρονικές αξίες του κινήματος», καταλήγει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Χριστοφιλοπούλου: Οι ασχήμιες του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν

Βίντεο-Πρόσκληση από τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου

Και ο Μωραΐτης στο πλευρό του Παπανδρέου

Υπέρ της πρότασης του Παπανδρέου ο Σαχινίδης

Γρηγοράκος για Παπανδρέου: Βαράει μπαλωθιές στον αέρα εκ του ασφαλούς

ΒΙΝΤΕΟ-Κουκουλόπουλος: Αυτά που λέει ο Παπανδρέου είναι για μετά

Ο Κασσής προτείνει τη Φώφη για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ