Ίμια: Η στιγμή που η τουρκική ακταιωρός απομακρύνεται από τα ελληνικά χωρικά ύδατα – ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ καρέ κατέγραψε ελληνικό αλιευτικό την είσοδο τουρκικής ακταιωρού στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Στο βίντεο του ΣΚΑΪ η τουρκική ακταιωρός φαίνεται το μεσημέρι του Σαββάτου να κατευθύνεται προς ένα ελληνικό αλιευτικό σκάφος. Η ακταιωρός αλλάζει κατεύθυνση την τελευταία στιγμή και ρίχνει τα απόνερα πάνω στο αλιευτικό.

«Πήγε το δικό μας κοντά του και έλεγε να φύγει ότι εδώ τα νερά είναι ελληνικά. Να φύγει και του φώναξε ο αυτός (σ.σ. ο Τούρκος): Όχι τα νερά είναι τούρκικα. Και ξέρεις πες ο ένας, πες ο άλλος, τελικά αυτός την κοπάνησε δίπλα από το δικό μας πλωτό που ήρθε να τον διώξει. Ήρθε σε μένα. Με έκανε 2-3 στροφές εκεί πέρα. Τον έβρισα εγώ», είπε στον ΣΚΑΪ ο αλιέας, Κυριάκος Μηχαϊλος.

«Όποτε δουλεύουμε εκεί Ψέριμο – Κάλυμνο – Καλόλιμνο έρχεται συνέχεια κοντά μας. Μόλις μπούμε στα 2 μίλια προς τα Ίμια έρχεται πάνω μας. Δεν μας πειράζει βέβαια αλλά η παρουσία της είναι καθημερινώς εκεί. Δεν φεύγει από τα Ίμια», ανέφερε ο πρόεδρος Αλιέων Καλύμνου, Κώστας Σαρουκος.

Το χρονικό του επεισοδίου με την τουρκική ακταιωρό

Σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, περίπου στις 3.00 το μεσημέρι του Σαββάτου τουρκική ακταιωρός πέρασε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Άμεσα επενέβη το Λιμενικό με 2 σκάφη, το οποίο προχώρησε σε κυνηγητό της τουρκικής ακταιωρού.

Επί 15 λεπτά είχαμε ναυμαχία στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και όλα έδειχναν ότι η «ηρεμία του Αιγαίου» κρεμόταν από μία κλωστή.

Οι Τούρκοι, βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να προκαλούν – έχοντας απέναντί τους δύο ελληνικά σκάφη αποσύρθηκαν στα δικά τους χωρικά ύδατα ενώ ταυτόχρονα πήρε φωτιά το «κόκκινο τηλέφωνο». Ο Έλληνας πλοίαρχος του Λιμενικού, που είναι επιφορτισμένος για επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, σήκωσε το τηλέφωνο για την εκτόνωση της κατάστασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ