Ηλιόπουλος στον Realfm 97,8: Τα ευρωπαϊκά λάθη δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για την ελληνική κυβέρνηση

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα και δήλωσε για τις τουρκικές προκλήσεις ότι «πρέπει να λάβουμε να μέτρα μας. Να κινητοποιήσουμε την διεθνή κοινότητα σε αυτό το ζήτημα, δεν πρέπει να επιστέψουμε στον Ερντογάν να το εμφανίζει απλά σαν μια αντιπαράθεση Ελλάδας – Τουρκίας. Πρέπει να βάζουμε μπροστά συνολικά την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς γιατί μιλάμε για μια χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το κρίσιμο εδώ είναι ότι η Ελλάδα επιτέλους πρέπει να πιέσει για να υπάρξει ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία από την ΕΕ».

Για την ενεργειακή κρίση ανέφερε πως «Τα ευρωπαϊκά λάθη δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για την ελληνική κυβέρνηση».

«Έχουμε πληθωρισμό μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η ιστορία με το καλάθι του νοικοκυριού, είναι μια επικοινωνιακή φούσκα, μέχρι τώρα» περιέγραψε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Μπορούν να υπάρχουν συνεργασίες ό,τι και να λένε τα κόμματα, μπορούν να βρεθούν κοινοί τόποι, είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας. Θα κριθεί από το πώς θα ψηφίσει ο κόσμος. Αν υπάρχει η βούληση των πολιτών για πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα από την πρώτη εκλογή» είπε και ερωτηθείς με ποιους απάντησε «πρώτα από όλα με το ΚΙΝΑΛ. Για να βγαίνει ένα κυβερνητικό σχήμα το κρίσιμο θα είναι η πρώτη και η τρίτη δύναμη, αλλιώς δεν βγαίνει κυβερνητικό σχήμα».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη και υπάρχουν δυνατότητες να συγκροτηθεί κυβέρνηση, νομίζω καμία πολιτική δύναμη δεν θα αναλάβει το κόστος να πάει ξανά η χώρα σε εκλογές» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ