Ηλιόπουλος στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα για την υπόθεση Πιτσιόρλα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα αναφορικά με τις παρακολουθήσεις και δήλωσε ότι «το κεντρικό κενό, όχι κενό μια τεράστια λακκούβα το δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη».

«Χαίρομαι για το πρωτοσέλιδο των Νέων γιατί καταρρέει το κυβερνητικό ψέμα ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τα θέματα των παρακολουθήσεων. Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, είναι δημοσιεύματα που έχουν ήδη βγει εδώ και 2 χρόνια, η αλήθεια είναι απλή. Μιλάμε για μια παρακολούθηση και το είπε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Αντώνη Σαμαρά, μια παρακολούθηση που ξεκίνησε επί Αντώνη Σαμαρά όχι για κάποιον μυστικό λόγο εθνικής ασφάλειας, αφορά πιθανή εμπλοκή σε μια οικονομική υπόθεση. Δεν καταλαβαίνω ποιος ζητάει τι. Πιστεύει κάποιος ότι πρέπει να διακόπτει η κυβέρνηση οικονομικές έρευνες; Με χαρά να το πει» είπε αρχικά για τα όσα είπε ο κ. Πιτσιόρλας και συνέχισε «η έρευνα ολοκληρώθηκε προς τιμήν της κυβέρνησης δεν έκανε καμία παρέμβαση. Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εναντίον των κυρίων Πιτσιόρλα και Σαγιά και τα υπόλοιπα έχουν προχωρήσει στην εισαγγελία. Άρα εδώ δεν υπάρχει τίποτα».

«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, για την συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Μητσοτάκης αν θέλει να αποχαρακτηρίσει όλα τα έγγραφα. Δεν έχουμε να κρυφτούμε πίσω από κανένα απόρρητο. Αναρωτιόμαστε αν μπορεί να το κάνει για την υπόθεση Ανδρουλάκη-Κουκάκη» σχολίασε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα που «σήμερα είναι στα 354 ευρώ, τη στιγμή που στην Ισπανία είναι στα 188. Για ποιον λόγο; Γιατί η Ισπανία και η Πορτογαλία επέλεξαν να κάνουν μια ρυθμιστική παρέμβαση με δύο χαρακτηριστικά: αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο και πλαφόν στην χονδρική».

«Εγώ βλέπω τα επίσημα στοιχεία, η κυβέρνηση μας έχει απαντήσει ποια είναι τα υπερκέρδη των εταιρειών; Όχι» σημείωσε.

«Η ΡΑΕ έδωσε ένα πόρισμα, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει αν συμφωνεί ή όχι με αυτό» συμπλήρωσε.

«Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για έναν ολόκληρο χρόνο θα κόστιζε 1,5 δισ., δηλαδή απολύτως εφαρμόσιμο. Δεύτερον, μείωση του  ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής στον κατώτατο συντελεστή κόστος στο 1 με 1,5 δισ., τρίτον αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο και πλαφόν στην χονδρική. Με τα δύο τελευταία μπορούμε να έχουμε μείωση στα τιμολόγια κατά 50%. Αυτές είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις μας» περιέγραψε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ