Η Τζένη Βαμβακά για την ΕΡΤ

Η Τζένη Βαμβακά για την ΕΡΤ

«Το πραξικόπημα αυτό δεν θα περάσει. Το δημόσιο αγαθό της ελεύθερης ενημέρωσης, άποψης και σκέψης είναι δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη όπου κι αν βρίσκεται», υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά και συνεχίζει:

«Με τη λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε» απολύει  2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ, ώστε να πιαστεί ο στόχος των χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο τομέα κατ΄ εντολή της Τρόικα.

Δυστυχώς η Δημόσια Τηλεόραση σκοτείνιασε με μία Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία δεν συνυπογράφουν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί, τη σχεδόν ταυτόχρονη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ και την άμεση εκτέλεσή της από τις δυνάμεις ασφαλείας!

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται, εμφανιζόμενοι ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Στήριξαν κάθε αντεργατική απόφαση στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» και της παραμονής στο ευρώ και συνέβαλαν στη δημιουργία 1,5 εκατ. ανέργων, μισθών και συντάξεων πείνας, στην παρουσία των ΜΑΤ σε κάθε κινητοποίηση.

Μετά τις επιστρατεύσεις απεργών, την ποινικοποίηση και καταστολή κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας, τις απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις και τα δώρα στους εργοδότες, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών  και την ανοχή απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες, δεν χωράει καμία αναμονή ή υποχώρηση. Πρέπει να τελειώνουμε το γρηγορότερο με αυτή την κυβέρνηση και τις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζει.

Ακόμη και η Χούντα δεν είχε τολμήσει κάτι τέτοιο δηλαδή το κλείσιμο της τότε ΕΙΡΤ, αλλά δημιούργησε το δικό της κανάλι (Υ.ΕΝ.Ε.Δ.)

Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Φτιάχτηκε με τα χρήματα των εργαζομένων και όλων αυτών που δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα. Όσοι σκέφτονται ότι με ένα διάταγμα θα κλείσουν την ΕΡΤ, μετρούν λάθος και θα μας βρουν μπροστά τους. Η μάχη που μόλις ξεκίνησε θα γίνει η αρχή του τέλους της τρικομματικής κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών». 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ