Η πρόταση της Ντόρας για τη Συρία

 Η πρόταση της Ντόρας για τη Συρία

 

 Η βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης μίλησε σήμερα στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων για το ζήτημα της Συρίας.

Αναλύοντας την κατάσταση στη Συρία χρησιμοποίησε τον όρο Lose- Lose, εννοώντας ότι από την κατάσταση αυτή κανείς δεν θα βγει κερδισμένος. Στηλίτευσε την ανυπαρξία ευρωπαϊκής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, καθώς η Ευρώπη παρακολουθεί με απάθεια τους 100.000 νεκρούς και το 1,5 εκ. πρόσφυγες.

Εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη χρήση χημικών όπλων. Υπογράμμισε την ανάγκη να ακούσει η Ευρώπη  με προσοχή τους εταίρους  και συμμάχους στην περιοχή,  δηλ. την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Τουρκία και το Λίβανο.

Τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα είναι κουρασμένη και καχύποπτη και επιθυμεί αποδεικτικό στοιχείο για το ποιοί και πώς μεταχειρίζονται τα χημικά όπλα.

Η διεθνής κοινότητα είπε, βρίσκεται σε δίλημμα, αφενός επειδή επιθυμεί  να στείλει ένα  ουσιαστικό μήνυμα στον Άσαντ,   ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί χημικά όπλα  και αφετέρου φοβάται το ενδεχόμενο να βρεθούν χημικά όπλα στα χέρια της ακραίας αντιπολίτευσης.

 Η όποια επέμβαση στη Συρία πρέπει να έχει έναν και μοναδικό στόχο: Να σύρει και τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ