Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης μετά τις παραιτήσεις στον απόηχο της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, έγινε στις 10:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη τα νέα μέλη της Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ο Αθανάσιος Πλεύρης, ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Θεοχάρης Θεοχάρης, ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο Ιωάννης Ανδριανός, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μετά την ορκωμοσία και τις υπογραφές για την ανάληψη των καθηκόντων τους, ο νέος υπουργός και οι τρεις υφυπουργοί είχαν σύντομη συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς στις 12 το μεσημέρι ακολουθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός και οι τρεις υφυπουργοί αντικαθιστούν τους παραιτηθέντες Μάκη Βορίδη, Διονύση Σταμενίτη, Τάσο Χατζηβασιλείου και Χρήστο Μπουκώρο.
Θάνος Πλεύρης: Όποια πολιτική είναι προς δίκαιη και αυστηρή κατεύθυνση θα συνεχιστεί
Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι «όποια πολιτική είναι προς δίκαιη και αυστηρή κατεύθυνση θα συνεχιστεί».
Δείτε LIVE