Η επίσκεψη Τσίπρα στη Στύψη της Λέσβου και η συνάντηση με κατάκοιτο ηλικιωμένο

Επίσκεψη στο χωριό Στύψη, της Λέσβου, πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Πρόκειται για τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί της Λέσβου και η επιλογή του συγκεκριμένου χωριού, έγινε επειδή έχει έναν πρότυπο συνεταιρισμό, ο οποίος όχι μόνο παράγει λάδι αλλά το συσκευάζει κιόλας, επιδεικνύοντας σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, υλοποιώντας έτσι το μοντέλο αγροτοδιατροφικής ανάπτυξης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της Στύψης, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία απασχολούνται με την αγροτοδιατροφή, είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μία σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της κοινότητας της Στύψης, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή. Όχι μόνο τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους πόσο μάλλον σε ένα νησί όπως η Λέσβος που είναι ο τρίτος κτηνοτροφικός παραγωγός της χώρας.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα της υποδοχής από τους κατοίκους και πολλά μικρά παιδιά, ήταν ότι ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στο σπίτι ενός κατάκοιτου ηλικιωμένου για να τον χαιρετίσει, ο οποίος ήταν από τους πρώτους συλληφθέντες του νησιού που εστάλη στην εξορία την περίοδο της Χούντας.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Αγροτικό – Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στύψης, όπου οι υπεύθυνοι έθεσαν το ζήτημα της πτώσης των τιμών αλλά και των επιπτώσεων στην παραγωγή από την κλιματική αλλαγή και τον ρόλο που μπορεί και οφείλει να διαδραματίζει ο ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις.

Νωρίτερα, μετά και τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στο ραδιόφωνο «Στο Νησί» ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Καλλονή, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει αλιείς από τον Σύλλογο Αλιέων Σκάλας Καλλονής και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της αλιείας. Οι αλιείς περιέγραψαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη διαχείριση των θαλάσσιων αλιευτικών αποθεμάτων. Τάχθηκαν κατά κάθε προσπάθειας εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής από ιδιωτικές εταιρείες για τη δημιουργία μονάδων οστρακοκαλλιέργειας, παραδίδοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά υπομνήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν παγώσει όλα τα σχέδια εκμετάλλευσης του κόλπου Καλλονής ωστόσο όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται και πάλι να ανοίξει το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με φορείς του νησιού με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των δημάρχων της Λέσβου, στην έδρα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.