Η δήλωση Αθανασίου για την απόφαση του δικαστηρίου για Βαξεβάνη – Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Για παραπληροφόρηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης για την μήνυση του κατά του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη.

Ο βουλευτής της ΝΔ σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο δεν αθώωσε τον κ Βαξεβάνη, όπως ανακριβώς αναγράφεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά έκρινε ότι πρόκειται για απλή δυσφήμηση, η οποία έχει υποπέσει σε παραγραφή και έπαυσε την δίωξη. Δεν τον αθώωσε».

Και συνέχισε: «Το αδίκημα αυτό της απλής δυσφήμηση, εν όψει του ότι τελέσθηκε δια του τύπου, δεν παραγράφεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και αυτό θα το κρίνει το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, το οποίο θα εξετάσει εξ αρχής το σύνολο της όλης υπόθεσης».
Επιπλέον υπογράμμισε ότι «το πλέον κρίσιμο, αποκρύπτεται ότι ο κ. Βαξεβάνης πρόσφατα έχει καταδικαστεί, με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, να μου καταβάλει ως αποζημίωση, το ποσό των 75.000€ για συκοφαντική δυσφήμηση».

«Μια ακόμα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον “συκοφάντη” του με παραπληροφόρηση, πέφτει στο κενό», κατέληξε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση δίωξης της δημοσιογραφικής έρευνας η οποία κατέπεσε στη Δικαιοσύνη»

Νωρίτερα με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «κόλαφο» για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση Μητσοτάκη την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

«Αθώωσε ομόφωνα τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη στη μήνυση του κ. Αθανασίου για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από δημοσίευμα του Documento, που αποκάλυπτε χαριστική αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών, καταγγελία χρηματισμού συνεργατών του πρώην υπουργού και νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των εγκληματιών του λευκού κολάρου», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια της δίκης αποδείχθηκε ότι ο κ. Αθανασίου είχε παρανόμως στην κατοχή του φακέλους του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ δεν ήταν υπουργός. Κατείχε επίσης προσωπική αλληλογραφία του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη με τις υπηρεσίες του Υπουργείου που αφορούσε τη δίκη. Αποτέλεσμα, το δικαστήριο να παραπέμψει στον εισαγγελέα τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου, προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου».

«Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση δίωξης της δημοσιογραφικής έρευνας η οποία κατέπεσε στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως κομματικό τσιφλίκι της. Ο κ. Αθανασίου θα δώσει πλέον τις εξηγήσεις που οφείλει στον εισαγγελέα και ελπίζουμε η Βουλή να μην σταθεί εμπόδιο στην διερεύνηση της υπόθεσης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένουμε όμως και μια τοποθέτηση από τον λαλίστατο κατά τα άλλα υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη για τα όσα σοκαριστικά αποκαλύπτονται για το Υπουργείο του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ