Η απάντηση του Βούτση στο “βέτο” της Κομισιόν – BINTEO

Την ύπαρξη επιστολής της Κομισιόν με την οποία ζητείται το “πάγωμα” των νομοσχεδίων για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για αστήρικτες αιτιάσεις.

“Συνεχίζονται, μέσω δηλώσεων, ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου. Κατά τη γνώμη μας είναι σαφές πως δεν υφίσταται κανένα θέμα, παραβίασης της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου”, είπε ο κ. Βούτσης. 

“Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών με την κατάθεση νομοσχεδίων ή και με τις αναρτήσεις νομοσχεδίων που έγιναν σήμερα και θα γίνουν αύριο  αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες από κοινού έχουμε δεσμευτεί. Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της υπουργού (σ.σ. της κυρίας Θ. Φωτίου ) αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης”, τόνισε.

“Είναι αυτονόητο ότι η νομοθετική λειτουργία δεν εκβιάζεται” σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

 

 

Διαβάστε επίσης

“Πάγωμα” δύο νομοσχεδίων ζητά η Κομισιόν

Μέρκελ: Η συνάντηση με τον Τσίπρα δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση από την τρόικα

Δήλωση βόμβα από Ντάισελμπλουμ: Σκεφτείτε την Κύπρο…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ