Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κουμουτσάκο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

«Δεν μας εκπλήσσει η πλήρης ταύτιση του εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τις θέσεις των καναλαρχών σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική ανακοίνωση.

«Μίλησε για ακύρωση του ρόλου του ΕΣΡ, τη στιγμή που η ίδια η Ν.Δ. αρνήθηκε –και, μάλιστα, επανειλημμένα- να συναινέσει ώστε να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

 Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Δεν μας εκπλήσσει η πλήρης ταύτιση του εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τις θέσεις των καναλαρχών σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Μίλησε για ακύρωση του ρόλου του ΕΣΡ, τη στιγμή που η ίδια η Ν.Δ. αρνήθηκε –και, μάλιστα, επανειλημμένα- να συναινέσει ώστε να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή. Ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα, ενώ η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών, κρίνοντας ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Έκανε λόγο για ολιγοπώλιο, αλλά «ξέχασε» τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν παράνομο το καθεστώς λειτουργίας που άνθισε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ανακάλυψε τώρα «διαγωνισμό-παρωδία», ενώ ήταν αυτοί που έδωσαν όλο τον «αέρα» της χώρας στη DIGEA των καναλαρχών για 15 χρόνια με 18 εκατ. ευρώ, μέσω «διαγωνισμού» με ένα και μοναδικό υποψήφιο”.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση ΝΔ στον Τσίπρα με φόντο τη ΔΕΘ: Να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει

Φίλης: Η εκπαίδευση και τα σχολεία να μην γίνουν αντικείμενο κομματικής αντιδικίας

Παυλόπουλος: Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προσφυγικού η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ