Η απάντηση του Δημήτρη Καιρίδη στον Realfm για τη δήλωση για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 απάντησε για την κριτική ως προς τη δήλωσή του για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. “Ρωτήθηκα από τον κ. Στραβελάκη στον ΣΚΑΙ. Υπάρχει όλο το βίντεο και το έχω αναρτήσει. Προφανώς υπάρχουν fake news και η διαρκής προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύπτει ρατσιστές και να θολώνει το ξεκάθαρο μήνυμα της Ελλάδας ως προς το Ουκρανικό”.

“Ρωτήθηκα γιατί συμβαίνει αυτό τώρα στην Πολωνία και εξήγησα ότι σε αντίθεση με το παρελθόν που οι Πολωνοί δεν δέχονταν μετανάστες, δεν δέχονταν πρόσφυγες και όλες αυτές οι χώρες ήταν πολύ αυστηρές και πολύ κλειστές, σήμερα επειδή τους νιώθουν δίπλα τους, επειδή δυστυχώς – είπα και τη λέξη δυστυχώς – αυτό είναι μια πραγματικότητα, αλλά έτσι τους αισθάνεται η πολωνική κοινή γνώμη, αισθάνεται τους Ουκρανούς πιο δίπλα από ότι κάποιους από την Αφρική ή την Συρία” συμπλήρωσε ο κ. Καιρίδης.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή τόνισε ότι “Ο κ. Τζανακόπουλος ανήρτησε μόνο 15 δευτερόλεπτα, κόβοντας τη δήλωσή μου. Αναφέρθηκα στην Πολωνία και κάνω μια περιγραφή της πραγματικότητας, η οποία είναι δεδομένη και δεν αφορά τη δική μου γνώμη αν αυτό είναι σωστό ή λάθος. Άλλωστε, λέω ξεκάθαρα ότι αυτή είναι μια πραγματικότητα δυστυχώς ότι οι Πολωνοί δεν αισθάνονται τους Σύριους ή τους Αφρικανούς το ίδιο με τους Ουκρανούς”.

“Όποιος δει το βίντεο που είναι 1 λεπτό, όχι τα 15 δευτερόλεπτα του κ. Τζανακόπουλου θα το καταλάβει απόλυτα. Είναι προφανής η προσπάθεια που γίνεται, μια συνεχής ανακάλυψη προβλημάτων και εχθρών από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων στο διαδίκτυο. Κάνω 10 εμφανίσεις τηλεοπτικά την ημέρα για τα ουκρανικά και όλα αυτά που γίνονται, εντάξει βρήκε τώρα ο Τζανακόπουλος να πει. Στο διαδίκτυο επειδή έκατσα και τα είδα ήταν πολλά trolls” υπογράμμισε.

“Ακόμα και στα 15 δευτερόλεπτα που έβγαλε ο κ. Τζανακόπουλος, προσπαθώντας να βγάλει από την μύγα ξύγκι, υπάρχει η φράση δυστυχώς, υπάρχει η φράση κυνικά, και υπάρχει και η φράση ότι αυτό είναι πολιτικά μη ορθό” πρόσθεσε.

Καιρίδης για Ερντογάν:  Αυτή την ώρα η Τουρκία βγάζει κέρδος από την τραγωδία των Ουκρανών

Ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι “η Τουρκία είναι απολογούμενη και για τον αναθεωρητισμό της, σήμερα ειδικά με τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, αλλά και για τα “ήξεις αφίξεις” ως προς τις κυρώσεις”.

“Προφανώς ο Ερντογάν επιχειρεί να παίξει τον ρόλο του ενδιάμεσου αλλά καθώς σκληραίνει η διεθνής κοινή γνώμη” είπε ο κ. Καιρίδης και ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό που έκανε για τον Πρόεδρο της Τουρκίας ως “μαυραγορίτη” στην κοινοβουλευτική συνέλευση της Ευρώπης, απάντησε “θα προσέθετα και λαθρεπιβάτης. Αντέδρασαν όλοι με χειροκρότημα, αλλά έχει ενδιαφέρον και η αντίδραση της τουρκικής αντιπροσωπείας που ήταν μέσα με 4 βουλευτές και τον Τούρκο πρέσβη. Ζήτησαν αμέσως τον λόγο, είπαν κάτι γενικόλογα ότι η Τουρκία είναι υπέρ της ειρήνης και με ανάγκασαν να δευτερολογήσω, που δεν συνηθίζεται, και να τους πω ότι στα λόγια όλοι συμφωνούμε. Το θέμα είναι πώς τα κάνουμε πράξεις. Αυτή την ώρα η Τουρκία βγάζει κέρδος από την τραγωδία των Ουκρανών διότι αναβαθμίζει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που περνούν όλες οι πτήσεις, αναβαθμίζει το εμπόριο και βγάζει χρήματα, μαυραγορίτικα δηλαδή, κερδοσκοπεί πάνω στον πόλεμο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ