Η απάντηση της Χρυσοβελώνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αστικές συγκοινωνίες

«Γενικόλογες δηλώσεις χωρίς καμία σχετική διευκρίνιση» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, η υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Καλό θα είναι να φροντίζει να ενημερώνεται και να καταρτίζεται για τα θέματα που θίγει, πριν να επιδίδεται σε πρωινές λαϊκίστικες δράσεις».

Η υφυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, τονίζει πως το υπουργείο ήδη εργάζεται εντατικά προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης των δομών του Ομίλου ΟΑΣΑ που εισήγαγε με τον ν.4337/2015, προωθώντας την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στο επιβατικό κοινό, και βελτιώνοντας παράλληλα την οικονομική του θέση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στους βασικούς άξονες που στηρίζεται το υλοποιούμενο από το υπουργείο σχέδιο, όπως αύξηση των εσόδων μέσω της αύξησης της διείσδυσης της μηνιαίας κάρτας και καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, εξορθολογισμός των εξόδων μέσω της χρήσης κοινών υπηρεσιών και στόχευση στην ταχεία, ασφαλή και οικονομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης, καθώς και στις δράσεις, όπως έξυπνες στάσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου, εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τηλεματική.

«Είναι κατανοητό, συνεχίζει η υφυπουργός, έπειτα από την αναποτελεσματικότητα και την απραγία των προηγούμενων κυβερνήσεων στις οποίες ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε βασικό στέλεχος, να προσπαθεί εναγωνίως να δημιουργήσει αντίστοιχες εντυπώσεις. Ωστόσο καθημερινά αποδεικνύεται ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια κυβέρνηση που εργάζεται συστηματικά, συντονίζεται και λύνει προβλήματα και παθογένειες χρόνων».

«Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να φροντίζει να ενημερώνεται και να καταρτίζεται για τα θέματα που θίγει, πριν να επιδίδεται σε πρωινές λαϊκίστικες δράσεις. Ίσως έτσι να καταφέρει να συμβάλει στην επίλυσή τους με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι να προσπαθεί αυθαίρετα και για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας να παραπλανήσει τους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: Οι αστικές συγκοινωνίες αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Στο αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ