Η αμυντική διπλωματία του ΓΕΕΘΑ αποδίδει καρπούς στην Ιορδανία

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επιστρέφει σήμερα από την κομβικής σημασίας επίσκεψη στην Ιορδανία, όπου είχε 2 φορές συνάντηση με τον Βασιλιά της χώρας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως αναφέραμε εκτενώς στο enikos.gr ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβη την Δευτέρα στην Ιορδανία προκειμένου να παραστεί στην SOFEX – Special Operations Forces Exhibition and Conference – που αποτελεί την κορυφαία Επίδειξη, Έκθεση και Συνέδριο των Ειδικών Δυνάμεων παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά φέτος μετά από 4 χρόνια, η καρδιά της SOFEX ξαναχτυπά στην Ιορδανία, αυτή τη φορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χουσεΐν» στο Άκαμπα. Τελευταία φορά ήταν το 2018 στο αεροδρόμιο «Βασιλιάς Αμπντουλάχ Ι» στο Αμμάν. Το 2020 αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρουσία του Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II ibn Al Hussein, πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή επίδειξη των SOF (Special Operation Forces) της Ιορδανίας, την οποία παρακολούθησε ο Έλληνας Στρατηγός.

Αργότερα, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην εντυπωσιακή – όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Έκθεση Αμυντικού Υλικού τελευταίας τεχνολογίας με έμφαση στις Ειδικές Επιχειρήσεις καθώς και στην καινοτομία γενικότερα, με μεγάλη ποικιλία οπλισμού, στρατιωτικών οχημάτων, μη επανδρωμένων συστημάτων και συστημάτων C4ISR.

Στην έκθεση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί για δεύτερη φορά με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, με τον οποίο είχαν εγκάρδια ολιγόλεπτη συζήτηση.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, είχαν την ευκαιρία να τα πουν και στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Βασιλιάς το βράδυ της Δευτέρας, όπου ο Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο μοναδικός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που έλαβε τιμητική πρόσκληση από τον ίδιο τον Βασιλιά.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που επιστρέφει σήμερα από την Ιορδανία, βρέθηκε εκεί κατόπιν πρόσκλησης του Ιορδανού ομολόγου του MGen Yousef Ahmad Al-Hnaity.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ