Η Αλέκα Παπαρήγα στον Νίκο Χατζηνικολάου

Η Αλέκα Παπαρήγα στον Νίκο Χατζηνικολάου  

 

«Ο λαός βουλιάζει στον πάτο και τα επόμενα χρόνια μπορεί να έχουμε και άλλα μέτρα», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

-Κυνηγάνε επενδύσεις, αλλά αυτό έχει και προϋποθέσεις. Με άλλοθι τη γραφειοκρατία η διαδικασία Fast Track, θα είναι «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει». Λένε για τη μελέτη για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και όλα αυτά μπερδεύονται με την ΑΟΖ και επεμβαίνουν και οι Αμερικανοί. Δε σημαίνει ότι επειδή θα γίνουν κάποιες επενδύσεις, ο λαός θα ζήσει καλύτερα.

-Εμείς στην αντίφαση, να γίνουν επενδύσεις και ο λαός να μπει στον γύψο, λέμε ο λαός να είναι στην εξουσία και να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος.

-Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να υπάρξει αποδέσμευση.

-Στην ερώτηση γιατί δεν δέχεται συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: O ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές μέχρι σήμερα έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Αν συμμετείχαμε σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα προδίδαμε τις θέσεις μας. Θα γινόμασταν συμμέτοχοι στα βάσανα του λαού. Δεν δεχόμαστε να συμπράξουμε με αυτούς που από τώρα κοροϊδεύουν το λαό.

-Αν ο λαός θέλει να ανατρέψει το σύστημα, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να το κάνει.

-Η απεργία διαρκείας σημαίνει ότι πρέπει να αντέξουν οι εργαζόμενοι σε απολύσεις. Πρέπει να υπάρξει ρήξη και ανατροπή και όχι τυφλά χτυπήματα.

-Για την επόμενη μέρα στο ΚΚΕ και το συνέδριο: Η Αλέκα Παπαρήγα είναι στρατιώτης του ΚΚΕ και όχι το ΚΚΕ. Υπάρχουν στελέχη που αναδείχθηκαν μέσα από την πάλη.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ