Γκλέτσος: Τελεία στις αστοχίες των κομμάτων

Γκλέτσος: Τελεία στις αστοχίες των κομμάτων

Συνεχώς μεγαλώνει η στρατιά των Ελλήνων που δεν έχουν να χάσουν τίποτα εξαιτίας των κομματικών αστοχιών, εκτιμά ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Με αφορμή την εξαγγελία του κόμματος «Τελεία» από τον ίδιο, τονίζει την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του τόπου με την εισροή κεφαλαίων. Ιδιαίτερα, κάνει αναφορά στα χρήματα που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν φέρουν οι Έλληνες τα χρήματά τους στην Ελλάδα ποιος θα τα φέρει, δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά». Προσθέτει την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ελκυστικού φορολογικού συστήματος και επενδυτικού «πακέτου» που θα διευκολύνει τους επενδυτές και κάνει λόγο για τα τεράστια χρηματικά ποσά που πέρασαν και δεν άφησαν ίχνη.

«Δεν είναι δυνατό να έχουν περάσει τόσα χρήματα από αυτήν τη χώρα και να μην υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας και να βελτιώσουμε τον πρωτογενή τομέα.

Δεν είναι δυνατό να κατασκευάζονται τόσα πολλά ελληνικά καράβια στο εξωτερικό, ενώ έχουμε τα καλλίτερα ναυπηγεία και τους καλλίτερους εργάτες σε αυτά και οι Έλληνες να μην χτίζουν τα καράβια τους εδώ γιατί δεν υπάρχει ένα σωστό κράτος, που δεν διαπλέκεται και δεν διαφθείρεται και ένα φορολογικό σύστημα τέτοιο που να τους διασφαλίζει» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την εξαγγελία του κόμματος «Τελεία» διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε τυχαία, πάνω στον ενθουσιασμό από το υψηλότατο ποσοστό 67,70% της επανεκλογής του στον δήμο Στυλίδας, αλλά «ύστερα από πολλή σκέψη δύο ετών». Με το κόμμα αυτό -δήλωσε- «βάζουμε “Τελεία” στην αναποτελεσματικότητα, στον “ωχαδερφισμό”, στις εύκολες λύσεις και στις αστοχίες. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού του κόμματος και έως τον Οκτώβριο θα έχουμε πανελλαδικό ψηφοδέλτιο. Όλα γίνονται μέσω διαδικτύου και γι’ αυτό δεν απαιτούνται πολλά χρήματα παρά λίγα για τα ψηφοδέλτια, τώρα αν κάποιος έχει την καλοσύνη να μας προσφέρει δημοσίως κάποια χρήματα καλώς, διαφορετικά θα βάλουμε ρεφενέ».

Σε ό,τι αφορά την επιζητούμενη αξιοπιστία των ατόμων που θα πλαισιώσουν το κόμμα, ο κ. Γκλέτσος εκφράζει την πίστη ότι όσοι επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτό τον σκοπό θα είναι αξιόπιστοι, άλλωστε μέσω διαδικτύου «θα ληφθούν οι απαιτούμενες πληροφορίες από τους διάφορους φορείς. Παραδείγματος χάρη, από τον δικηγορικό σύλλογο, από τα επιμελητήρια κλπ».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απίστευτο» το εκλογικό του αποτέλεσμα, αποδίδοντάς το στο γεγονός ότι «ο κόσμος δεν ψήφισε απλά το έργο, αλλά την υπερπροσπάθεια ενός συνόλου ανθρώπων που δούλεψαν με αυταπάρνηση και υπεραμύνθηκαν των δικαιωμάτων τους, όπως στην περίπτωση των διοδίων, αλλά και σε σειρά έργων υποδομής. Καταφέραμε, εντός δύο ετών, να δημιουργήσουμε υποδομές για τις οποίες άλλοι πάλευαν 20 χρόνια, δηλαδή για αποχέτευση και βιολογικούς καθαρισμούς πήραμε 36 εκατ. ευρώ. Τώρα, προχωράμε σε άλλες υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή, όπως φράγματα και υδατοδεξαμενές ώστε να εξασφαλιστεί νερό. Εδώ, η οικονομία στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα στην παραγωγή της ελιάς και κατά δεύτερον, στον τουρισμό τον οποίο θέλουμε να αναπτύξουμε περισσότερο».

Τέλος για το «φαινόμενο θρίλερ στην Ελλάδα του 2014» -όπως χαρακτηρίζει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής- ο κ. Γκλέτσος υποστηρίζει ότι την ευθύνη φέρουν τα πολιτικά κόμματα. «Αποδίδω στα κόμματα πολλές αστοχίες. Συνεχώς μεγαλώνει η στρατιά των Ελλήνων που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, από τους οποίους ένα μεγάλο κομμάτι πηγαίνει στη Χρυσή Αυγή» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ