Γιούνκερ: Κριστίν δεν αστειεύομαι

Γιούνκερ: Κριστίν, δεν αστειεύομαι

 

Η δημόσια αντιπαράθεση Γιούνκερ-Λαγκάρντ αποτελεί απλώς έκφραση μιας σύγκρουσης μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, η οποία υποβόσκει εδώ και μήνες. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκρίνει ως αξιόπιστη λύση ένα «γερό κούρεμα» του ελληνικού χρέους, σενάριο το οποίο απορρίπτουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αφού συνεπάγεται απώλειες για τα δάνεια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα.

Οι Financial Times περιγράφουν γλαφυρά το τι διεμήφθη, αφού ολοκληρώθηκε χθες το Eurogroup.

“Αντίθετα με ό,τι είθισται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι ο στόχος (μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ, ποσοστό στο οποίο θεωρείται «βιώσιμο») μετατίθεται για το 2022, από το 2020», γράφει η εφημερίδα και η δήλωση αυτή …ερέθισε την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έσπευσε να δηλώσει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει πιστό στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει (με λίγα λόγια στην ημερομηνία του 2020).

Ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ επέμεινε στην «επιμήκυνση» του χρόνου μείωσης του ελληνικού χρέους στο 2022, δηλώνοντας μάλιστα, απευθυνόμενος στην κυρία Λαγκάρντ: «Δεν αστειεύομαι».

Για να εισπράξει την απάντηση από την -φανερά ενοχλημένη, όπως περιγράφουν οι FT επικεφαλής του ΔΝΤ: «Κατά τη γνώμη μας η κατάλληλη ημερομηνία για τη μείωση του χρέους στο 120% είναι το 2020. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ