Γιώργος Τσίπρας στον Realfm 97,8: Δεν έγινε κανένα επεισόδιο στη συνεδρίαση

«Με το ΠΑΣΟΚ από δικής μας πλευράς δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση για το ποιος κέρδισε. Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα άγχος από τον καιρό των βουλευτικών εκλογών ότι αυτοί θα είναι ή είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει αυτό το σοβαρό άγχος και φαντασιώνεται ότι θα γίνει το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά στα ποσοστά του» δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση. Δεν τα πήγαμε καλά στις δημοτικές εκλογές, είναι προφανές. Ήταν κάτι αναμενόμενο γιατί δεν έγιναν σοβαρές κινήσεις τα προηγούμενα 4 χρόνια και γιατί το τελευταίο διάστημα και με τις βουλευτικές εκλογές και την ήττα, δεν πήγαμε με καλούς όρους να δώσουμε αυτή τη μάχη. Όμως ο δεύτερος γύρος ήταν καλός για όλους όσοι στέκονται απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την μοιραζόμαστε αυτή τη θετική εξέλιξη με όλον τον προοδευτικό κόσμο» σημείωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρώτη Κυριακή δεν ήταν καλό αποτέλεσμα, πήραμε λιγότερους δήμους από το 2019. Η δεύτερη Κυριακή δείχνει ότι υπάρχουν πιθανότητες να ανακάμψει συνολικά ο προοδευτικός χώρος» σχολίασε.

Ερωτηθείς αν υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση των τομεαρχών «δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ήμουν παρών στην συνεδρίαση. Δεν έγινε τίποτα, έγινε ένας ουσιώδης διάλογος, ούτε καν έφτασε στα όρια αντιπαράθεσης σε καμία περίπτωση. Ούτε καν έντονο διάλογο δεν είχαμε. Υπήρξαν διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν υπήρξε επεισόδιο, δεν έγινε τίποτε απολύτως. Δεν αποχώρησαν στελέχη. Λόγω εργασιών της Βουλής άλλοι έρχονται πιο αργά, άλλοι φεύγουν πιο νωρίς. Τίποτε δεν έγινε. Το δημοσίευμα είναι ψευδές».

Αναφορικά με την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την ενδεχόμενη επιστολή από την “Ομπρέλα” είπε πως «το διάβασα και εγώ αυτό. Θα το δούμε. Πέρα από τα κείμενα, σημασία έχει να καταλήξουμε όσο γίνεται συλλογικότερα στην αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών και κυρίως σε μια συμφωνία πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα. Έχουμε Κεντρική Επιτροπή, έχουμε ένα συνέδριο και πρέπει να αποφασίσουμε πώς και πότε θα γίνουν».

«Ανησυχία υπάρχει» απάντησε σε ερώτηση αν ανησυχεί για αποχωρήσεις από το κόμμα. «Ελπίζω ότι θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά να πάνε. Μαζί να βρούμε μια ορισμένη σύνθεση. Οι μέχρι τώρα κριτικές που ακούγονται δεν έχουν να κάνουν με πολιτικές. Προσωπικά δεν έχω ακούσει, μόνο ότι δεν είναι αποδεκτό το πρόσωπο που εξέλεξε η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που συμμετείχε. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε έτσι. Αυτόν επέλεξε ο κόσμος και πρέπει να προχωρήσουμε έτσι. Να τσακωθούμε για πολιτικές; Να τσακωθούμε! Να τσακωθούμε γιατί δεν είναι αποδεκτό ένα πρόσωπο, είναι ανέκδοτο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ