Γεροβασίλη: Δεν βοηθάει πουθενά η κριτική που ασκείται στον Κασσελάκη

«Δεν βοηθά πουθενά η κριτική που ασκείται στον Κασσελάκη (…) Όταν είπα ότι “μερικές φορές τα διαζύγια δεν είναι κακά” δεν το έλεγα για να το συστήσω. Το έλεγα για να αποφεύγονται (…) Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε ενωτικά», επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, που σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη. 

Κασσελάκης: Δεν έχει εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία – Τι προβλέπεται

«Θα παραμείνω στη γραμμή του νέου προέδρου, ο οποίος διατύπωσε ότι ο στόχος μας είναι ενωτικά, ενωμένοι να προχωρήσουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι σε μια προεκλογική περίοδο -εκλογής του προέδρου- προφανώς υπήρχαν κάποιες αντιπαραθέσεις. Όλοι το καταλαβαίνουμε ότι είναι μια διαδικασία η οποία θα είναι ανταγωνιστική μετεκλογικά. Ωστόσο, θα ήθελα να πω τη θέση μου και να θυμίσω ότι αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα προφανώς δεν βοηθάει κανέναν. Κυρίως δεν βοηθάει αυτούς που το προκαλούν στα μάτια όλων όσων νιώθουν την ανάγκη ότι εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ελληνική πραγματικότητα, τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», είπε στην ΕΡΤ η Όλγα Γεροβασίλη.

«Τα μέλη είναι το κόμμα και έδωσαν εντολή με κάλπη»

«Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία, όπως ξέρετε, μας εξέπληξε για διάφορους λόγους – όλη η διαδικασία. Και σήμερα είμαστε μόλις τρεις μέρες μετά από εκλογές. Κάποιος πρέπει να έχει τα μέτρα του χρόνου, της στιγμής. Να καταλαβαίνει ποιο είναι το μείζον, το έλασσον. Να καταλαβαίνει ότι 150.000 άνθρωποι έδωσαν εντολή. Αυτοί είναι το κόμμα, τα μέλη είναι το κόμμα. Αυτοί έδωσαν εντολή με κάλπη, δημοκρατικά σε μια ανοιχτή διαδικασία, να είναι πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Οι σέλφι και τα αστεία με τους δημοσιογράφους στο Σύνταγμα

«Δεν είναι στιγμή να συζητήσουμε συνέπειες. Είναι μια στιγμή μεταβατική που αντιλαμβάνομαι και πικρίες και κρίσεις. Αντιλαμβάνομαι πολλά», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να το ξέρω. Την προσωπική επιλογή του καθενός δεν μπορώ να την ξέρω».

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρήσεις, πυρά και στάση αναμονής μέχρι το συνέδριο – Δεν σηκώνει το γάντι ο Κασσελάκης

«Ανθρωπίνως αντιλαμβάνομαι τη δήλωσή της Έφης Αχτσιόγλου»

Για την άρνηση της Έφης Αχτσιόγλου να αναλάβει ρόλο, όπως της πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Πέρασε από μια επίπονη διαδικασία. Ανθρωπίνως αντιλαμβάνομαι τη δήλωσή της».

Για τις δηλώσεις περί υπονόμευσης του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε: «Αποτιμήθηκαν, κρίθηκαν και έχουν κλείσει κύκλοι και με εθνικές εκλογές. Όταν έγινε αυτή η ατυχής δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου αποπέμφθηκε. Την ίδια στιγμή δεν ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς και ήταν λάθος η δήλωση Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές».

Και συνέχισε: «Αν εγώ ως υπουργός τότε, ως γραμματέας κοινοβουλευτικής Ομάδας έχω κάνει ένα μεγάλο λάθος ή και μικρό λάθος, αυτές οι κινήσεις υπονομεύουν τον κοινό στόχο – και βεβαίως ως επικεφαλής κάποιος θα μπορούσε να πει ότι “η Γεροβασίλη τότε έκανε αυτό, άρα υπονόμευσε τον Τσίπρα”.

Εγώ αν το είχα κάνει αυτό, προφανώς θα είχα δράσει εις βάρος του κόμματός μου, εις βάρος του στόχου και προφανώς και εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα. Αν αυτά εννοούμε, βεβαίως και θα έχουμε τον χρόνο, το συνέδριο μας θα είναι ανοικτό. Τότε, όπως ξέρετε εσείς οι δημοσιογράφοι, στον ΣΥΡΙΖΑ όλα γίνονται ανοικτά. Διότι δεν είμαστε υποτακτικοί».

Σε ερώτηση αν έχει νόημα να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως έχει ή αν πρέπει να μετεξελιχθεί, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει από το 2019. Από το βράδυ των εκλογών και αργότερα έγινε και μια ομόφωνη διακήρυξη περί μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγής και ανοίγματος στην κοινωνία. Αυτός ο στόχος προχώρησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Νομίζω ότι είναι στιγμή. Ομόφωνη απόφαση ήταν και νομίζω δεν είναι στιγμή πάλι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ