Σουηδία: Τάρανδος μπήκε στις γραμμές του μετρό της Στοκχόλμης – «Τρέχει παντού και γρήγορα»

Ένας τάρανδος μπήκε σήμερα το πρωί σε σήραγγες μιας γραμμής του μετρό στα προάστια της Στοκχόλμης στην Σουηδία, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των υπόγειων σιδηροδρομικών γραμμών.

Σουηδία: Συμμορίες ξεπλένουν βρόμικο χρήμα μέσω του Spotify – Η απάντηση της πλατφόρμας μουσικής

«Περίπου στις 8:00 το πρωί, λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία που μας είπε ότι ένας τάρανδος περιφερόταν» κοντά στο μητροπολιτικό δίκτυο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλες Κεϊσού εκπρόσωπος της SL, της αρχής οργάνωσης δημόσιων μεταφορών της σουηδικής πρωτεύουσας.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί (13:00 ώρα Ελλάδας), το ζώο μπήκε στη ζώνη του μετρό, πιθανώς διασχίζοντας τον φράχτη που προστατεύει τις ράγες.

Σουηδία: Τουλάχιστον 10 συλλήψεις σε βίαιες ταραχές μετά το κάψιμο του Κορανίου

Έπειτα το θηλαστικό κινήθηκε μέσα από σήραγγες μεταξύ τεσσάρων σταθμών, οδηγώντας την SL να διακόψει την κυκλοφορία σε ολόκληρη τη σιδηροδρομική γραμμή. Λεωφορεία δρομολογήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιβατών, πρόσθεσε ο Κεϊσού.

Αστυνομία, θηροφύλακες και προσωπικό από το μητροπολιτικό δίκτυο στάλθηκαν στην τοποθεσία για να προσπαθήσουν να βγάλουν έξω από τις σήραγγες τον τάρανδο, ή να τον σκοτώσουν ως έσχατη λύση.

«Κάναμε τρύπες στον φράχτη για να του δείξουμε την έξοδο, αλλά δεν ανταποκρίνεται», είπε ο Κεϊσού. «Αλλά είναι δύσκολο, τρέχει παντού και γρήγορα». Η SL ελπίζει ότι η κυκλοφορία μπορεί να επαναληφθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ