Γεραπετρίτης: Στο τραπέζι η καθολική απαγόρευση εμπορίας κακόβουλων λογισμικών

Ριζικές αλλαγές προανήγγειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης  στο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ, με την κυβέρνηση να εξετάζει ακόμα και  καθολική απαγόρευση εμπορίας  κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, καθώς στη Βουλή, συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο υπουργός Επικρατείας  Γιώργος Γεραπετρίτης δεσμεύτηκε ότι μετά το τέλος των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση θα φέρει μια συνολική καθολική ρύθμιση για τη λειτουργία της ΕΥΠ, στην οποία ρύθμιση θα περιλαμβάνονται και κάποιες από τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε δρακόντεια μέτρα για την κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στο εμπόριο. «Η παρούσα Βουλή, με νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρουμε θα είναι ακόμα πιο εμπροσθοβαρής. Έχουμε κάθε διάθεση να έχουμε πολύ σκληρές ρυθμίσεις οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και την καθολική απαγόρευση σε οποιαδήποτε εμπορία τέτοιων λογισμικών», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ