Βουλή: Ένταση μεταξύ Σπίρτζη – ΝΔ για τις παρακολουθήσεις

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τη καθιερωμένη του συνέντευξη, την επόμενη ημέρα, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ανέβηκε στο βήμα και έκανε λόγο για προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και για σχέση της κυβέρνησης με το Predator.

«Καταντήσατε την ΕΥΠ μαγαζάκι του επιτελικού παρακράτους για να παρακολουθείτε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους. Μας φέρνετε κύρωση της ΠΝΠ, ένα κουρελόχαρτο σε σχέση με αυτά που έγιναν στη χώρα. Υπήρξε επιχείρηση παγίδευσης και του κινητού μου από το Predator και μάλιστα τις ημέρες που ασκούσαμε κοινοβουλευτικό έλεγχο για την ΕΥΠ. Ήταν η υπόθεση που αποκάλυψε η ΕΦΣΥΝ του άλλου δημοσιογράφου, ενός 12χρονου παιδιού, ενός δικηγόρου, συμπολιτών μας που αντιδρούσαν στα μέτρα της κυβέρνησης. Στα σήματα της ΕΥΠ αποκαλύπτεται ότι ζητούσαν φακέλωμα! Σε αυτά τα θέματα τότε η ΝΔ δεν έδειξε ευαισθησία να απαντήσει αλλά να στείλει το Predator σε μένα και να δει με ποιους μιλάμε. Εμείς δεν είμαστε σαν εσάς, δεν διακινούμε σήματα στο τύπο δεν παρακολουθούμε πολιτικούς αντιπάλους. Ντροπή σας!», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Αυτές οι φράσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, κυρίως από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας. Οι γαλάζιοι βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ζήτησαν από τον Χρήστος Σπίρτζη να ανακαλέσει. Ο κ. Σπίρτζης απάντησε επίσης έντονα: «Αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω να βγείτε έξω. Ντροπή σας και το ξαναλέω. Ντροπή σας».
Η νέα δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κουτσούμπα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΑΝ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Να ανακαλέσει, τι είμαστε; Ντροπή δική σας
Χ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Είστε ωτακουστές και όχι μόνο
ΑΝ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Σε ποιον μιλάς; Σε ποιον;
Χ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Μέχρι εδώ! Παίζετε με τους θεσμούς. Ως εδώ!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ