Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Όταν το οικονομικό μας επιτελείο καταλήξει, θα ανακοινώσουμε τα μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “Το διαθέσιμο εισόδημα έχει αυξηθεί. Το ερώτημα είναι αν έχει αυξηθεί για όλους. Προφανώς όχι είναι η απάντηση. Εδώ η σωστή συζήτηση είναι πώς θα βοηθήσουμε εκείνο το κομμάτι των συμπολιτών μας για τους οποίους η αύξηση στα ράφια και η αύξηση στα καύσιμα είναι πραγματικά εξαιρετικά επώδυνη”.

“Δεν θεωρώ λογικό στους λίγους πόρους που έχει το κράτος μας, να πάει κατά ανάγκη να δώσει χρήματα σε αυτόν που τον Δεκέμβριο αύξησε τις καταθέσεις του στην τράπεζα, αλλά με ενδιαφέρει να βοηθήσω αυτόν που δεν τα φέρνει βόλτα στο σούπερ μάρκετ. Η οριζόντια μείωση του φόρου στα καύσιμα δεν κάνει αυτή την διάκριση” πρόσθεσε.

“Η άποψη του κ. Σκυλακάκη ήταν διατυπωμένη ενδεχομένως με λάθος τρόπο μεν, και το λέω όχι με διάθεση κριτική γιατί την έχω πατήσει σε συνεντεύξεις μου – αλλά στον πυρήνα της δεν είναι λάθος. Έχεις ένα κράτος που δεν έχει άπειρους πόρους, μακάρι να είχαμε. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ορισμένες παρεμβάσεις” υπογράμμισε.

“Όταν το οικονομικό μας επιτελείο καταλήξει, θα ανακοινώσουμε τα μέτρα. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και είμαστε από πάνω” σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

“Υπάρχει πρόβλημα τιμών και πληθωρισμού. Δεν λέω το αντίθετο” ανέφερε.

Σχετικά με την “Ελληνική Αγωγή” τόνισε ότι “δεν έχει αποκτήσει κανέναν ρόλο στην δημόσια εκπαίδευση. Η απόφαση που συζητάμε είναι ότι ελέγχθηκαν τα προγράμματα και τα πιστοποίησε, αν κάποιο σχολείο ή κάποιος σύλλογος γονέων επιθυμούσε να παρακολουθήσουν τα παιδιά αυτά τα προγράμματα εκτός ωραρίου διδασκαλίας του σχολείου, τα συστήνει ως έγκυρα και παιδαγωγικά κατάλληλα. Έχουν πιστοποιηθεί 1.500 φροντιστήρια, είναι μια τυπική διαδικασία”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ